Felton Road - Calvert Pinot Noir Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 140,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Pinot Noir
Regio / streek Central Otago
Land Nieuw-Zeeland
Oogst 2016
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 1,50

Details

2013. Magnum. De 'neuzen' van de Felton Road wijnen zijn stuk voor stuk prachtig. Zo ook deze Calvert, een prachtig aromatisch bouquet met hints van verse rijpe kersen en pruimen. Heerlijk fris op de tong met frisse zuren en goede tannines, het houtgebruik is op de achtergrond waarneembaar. Elegante en preciese stijl zonder poespas, puur pinot noir. De liefhebbers weten genoeg.
Over dit product

Het wijnhuis

Felton Road is waarschijnlijk het beroemdste wijnhuis uit Central Otago en wellicht van heel Nieuw Zeeland, hun naam en faam wordt nu al legendarisch genoemd. Dit hebben ze bereikt door jaar in jaar uit een reeks imposante Pinot Noirs te maken die wereldwijd geroemd en genoemd worden. Elegante complexe terroirgedomineerde wijnen die uitblinken in puurheid van smaak en expressie van de druif. Er worden meerdere 'wijngaard Pinot Noirs' gemaakt die ieder hun eigen subtiele eigenschappen en verschillen ten opzichte van elkaar hebben. Vijf pinot noir wijnen en één chardonnaywijn komen nu mondjesmaat naar Nederland. Felton Road werkt volledig biodynamisch.

Het gebied

Central Otago - Central Otago is het meer inlands gelegen deel in het zuidwest-midden van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Relatief hoog gelegen wijngaarden in een spectaculair landschap van glooiende berghellingen, meren en rivieren. Koude winters, een korte zomer, maar wel heel veel zonuren zijn samen met het landschap (terroir) de ingrediënten om hier hele mooie elegante en intense en goed gestructureerde wijnen te maken. Subregio's zijn o.a. Wanaka, Cromwell, Bendigo, Alexandra, Gibbston en Bannockburn.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen