Figuière - Magali rosé

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
9-
NK
4

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 14,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Syrah, Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache
Regio / streek Provence
Land Frankrijk
Oogst 2016
inhoud 0,75

Details

De Signature cuvées van Saint André de Figuière zijn, zoals de naam al suggereert, elk ondertekend door één van de kinderen. De druiven voor deze Magali komen van twee verschillende terroirs, de granieten bodems van het Massif des Maures met zijn zeeklimaat waardoor de druiven vroeg rijpen, en de klei-kalk gronden in het hart van de Var met een meer landklimaat. De Magali is gemaakt van de druivensoorten cabernet sauvignon, syrah, grenache en cinsault en heeft die typische zacht roze kleur die zo karakteristiek is voor Provence rosés. In de neus is de wijn fris en jeugdig met citrus fruit en knisper verse rode vruchtjes. Het palet is fris en zacht met het sappige karakter van abrikozen en grapefruit. Een rosé om van te watertanden!

Critici over deze wijn

HH
9-
Harold Hamersma
Vurrukkulluk, om met Remco Campert te spreken. Rosé voor Magaliesje in Luilekkerland. Ze komt een man tegen die roept: Willen jullie méér of mnder fruit?! En dan scandeert de hele zaal: Méér! Méér! Méér! We proeven oranje fijnfruit als mandarijn, perzik en marmaladebitters voor de bite. Daarna werd er gejuicht en gezongen en sommigen van ons kwamen pas diep in de nacht terug.
NK
4
Nicolaas Klei
Heette voorheen ook op het vooretiket voluit Saint André de Figuière, nu nog slechts op het achteretiket. De iets te zorgvuldig geklede flaneerrosé van de Heilige Andreas, van kersenfruitige grenache, peperige syrah, vrolijke cinsaut en statige cabernet. Ook lekker, maar eigenlijk niet nodig, nu we de gewone al hebben.
Over dit product

Het wijnhuis

Saint André de Figuière is een echt familiebedrijf, met aan het hoofd Alain Combard, een gepassioneerd wijnmaker die niets aan toeval overlaat. Alain Combard komt zelf uit Salon de Provence en is dus geboren en getogen in de regio, met de liefde voor wijn die door z'n aderen stroomt.

Het gebied

Provence - De Provence staat bij menigeen vooral bekend om haar heerlijke rosés. Maar het heeft een roemruchte wijngeschiedenis en werd al ruim voor Christus gebruikt als wijngebied. En als je goed kijkt vindt je die juweeltjes ook vandaag de dag nog bij grote namen als Château Simone bijvoorbeeld. Meest voorkomende druivensoorten in deze regio hier Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre en de relatief onbekende Tibouren. Naast de algemene Côtes de Provence kent het gebied kleinere AOC's als Coteaux d'Aix-en-Provence, Les Baux de Provence en Bandol.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen