Fonseca - Late Bottled Vintage

€ 22,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo, Tinta Amarela, Touriga Nacional
Afsluiting Kurk
Regio Douro
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Fonseca's
Land Portugal

Details

Voor deze Late Bottled Vintage (LBV) worden volle, krachtige rode wijnen gebruikt. Deze wijnen rijpen 5 jaar in grote houten vaten met een inhoud van 50 'pipes' (oftewel een totale inhoud van 27.500 liters). Daarna worden ze ongefilterd gebotteld. Al dit geeft een port met een heerlijk uitbundige neus van zwarte bessen, kersen en bittere chocolade. Rond, vol, krachtig en super rijp in de mond met lekker sappig donker fruit en een hint van drop en chocolade. Wel even decanteren!

smaakimpressie

prachtige, diepe en intense rode kleur. Uitbundige neus van zwarte bessen, kersen en bittere chocolade. Rond, vol, krachtig, rijp en filmend op de tong, volop rijp en sappig donker fruit met een hint van drop en chocolade. Fluwelig en mild van structuur, uitvloeiend in een lange, weelderige en intens fruitige finale.

vinificatie

Voor deze Late Bottled Vintage (LBV) worden volle, krachtige rode wijnen gebruikt, gemaakt van druiven uit de eigen wijngaarden en uit diverse topwijngaarden van de Cima Corgo en de Douro Superior in het Douro-dal. Deze wijnen worden opgevoed in grote houten vaten met een inhoud van 50 ‘pipes’ (ofwel een totale inhoud van 27.500 liter). Na 5 jaar opvoeding wordt de port ongefilterd gebotteld.