Fritz Haag - Riesling Trocken 2019

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
89
DGH
9
NK
2019
JS
91
Jancis Robinson score
16+

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 15,75
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Weingut Fritz Haag
Smaaktype Fris, licht, elegant en mineraal.
Druivenras Riesling
Regio / streek Moezel
Land Duitsland
Oogst 2019
Sluiting Schroefdop
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Jong drinken.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Frisse, fruitige en sappige zomerwijn met een elegante, minerale structuur en een relatief laag alcoholpercentage. Serveren: 10-12°C.

Vinificatie
Deze riesling geldt als het visitekaartje van het domein. Het wordt klassiek geproduceerd van druiven uit meerdere percelen op de steile hellingen van leisteen.

Culinair Advies
Ideale wijn voor op het terras, zuiver en verfrissend als aperitief, uitstekend als begeleider van een lichte lunch, picknick of landelijk buffet, dorstlessend en licht verteerbaar aan tafel bij visgerechten, salades, vleeswaren, asperges.

Wijnhuis

Weingut Fritz Haag is één van de klassieke wijndomeinen van de Moezel. Het wordt vaak in één adem genoemd met andere illustere bedrijven als Egon Müller en Joh. Jos. Prüm. Dit domein met zijn rijke geschiedenis, waarin vooral de vader van Oliver Haag, Wilhelm Haag, een grote rol heeft gespeeld, staat aan de top van de Duitse wijnbouw. Na verschillende stages, onder meer bij Helmut Dönnhoff, nam Oliver in 2005 het stokje van zijn vader over. Hij is nu verantwoordelijk voor de lichte, elegante wijnen die zijn vader wereldroem hebben gebracht. Filigran is de Duitse wijnterm voor dit verfijnde type wijn. Met name het terroir van de bijzondere wijngaarden van dit domein is hiervoor bepalend Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Moezel in Duitsland is wat natuur betreft een van de meest dramatische wijnbouwgebieden ter wereld. Veel van de wijngaarden zijn extreem steil (de steilste ter wereld vinden we bij Bremm met 67%!) en de rivier de Moezel kronkelt zo sterk dat hij van bovenaf een slang lijkt. Daarbij komt dat de oevers zo diep uitgegraven zijn dat microklimaten eerder regel dan uitzondering zijn.

De Moezel ligt direct boven de landsgrens met Luxemburg, waar ook langs de rivier wijnbouw plaatsvindt, en strekt zich naar het noordoosten uit tot de stad Koblenz. De streek wordt aan de noordwestkant goed beschermd tegen koele noordelijke invloeden door diverse heuvels. De wijngaarden liggen allemaal op zuid- en/of west-georiënteerde hellingen langs de rivier. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Riesling
Riesling is een van de edelste witte druivenrassen in de moderne wijnbouw. Velen beweren dat geen andere druif dan riesling beter de eigenschappen van het terroir kan tonen in de wijn. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
89
Wine Spectator
2018: This shows energy and intensity, but maintains harmony. The acidity serves as the backbone, while mineral elements give this complexity and drive. Expressive, with quince, pear and lime notes. A vanilla hint rounds this up.
DGH
9
De Grote Hamersma
Erehaag voor Fritz Haag. Oogstjaar na oogstjaar hoge scores van de Koning van de Trocken Rieslings. In 2019 wederom een Haag die zo getrimd is dat deze de wijnliefhebber uitzicht biedt op tal van rieslingverrukkingen. Een bloemenperkje, bloesem in de appel-, peer- en perzikgaard en het is even wennen voor de Moezel maar ik bespeur zelfs limoenen. Een lichte rokerigheid waait in. En waar ik dan gewoonlijk de deuren en ramen sluit omdat de benedenbuurman dan aan het barbecueën is geslagen, neem ik nu nog een snufje om vervolgens mij af te zinken in een trillend droge afdronk.
NK
2019
Nicolaas Klei
2016: Omfietswijn 2019. Nee, het had niks met de oorlog van doen dat Duitse wijn de laatste halve eeuw hier niet zo geliefd was, behalve bij sadomadochisten die hun martelkelder de finishing touch gaven door à volonté Alte Weintradition en literpakken liebfraumilch te schenken. Het kwam doordat veel Duitse wijn smaakte alsof het nog steeds oorlog was. Liebfraumilch, ooit exquise wijn, mocht nu ook in de wijde omgeving van de oorspronkelijke wijngaard wordten gemaakt, en ook elders werd elk braakliggend terrein beplant met druiven. Binnen de kortste keren was de naam en faam van Duitslands glorie naar de gallemiezen. Gelukkig gaat het nu beter. Het vermaarde samengaan van zoet en zuren smaakt niet meer naar kots met kauwgomballen, maar is weer ouderwets früchtig. Groentejuweliersfruit uit het citrus- en druivensegment met arocratische zuren. Soms in de jeugd wat streng, klakkend met de hakken, formeel, afstandelijk, maar geef 'm wat tijd, deze nobele riesling, en hij brengt vrede allerwege.
JS
91
James Suckling
2018: This has a powerful and rich array of pithy-lime and apple aromas and a wealth of juicy apple and pear flavors, delivered with a push of fresh acidity. Drink now.
Jancis Robinson score
16+
Jancis Robinson review
2018: Reverberant blackcurrant nose – quite exciting. But pretty light and fresh on the palate. This tastes low alcohol but it’s actually 12%. In a year or two it might make a beautiful house white. Pretty impressive length.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Fritz Haag - Riesling Trocken 2019

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen