Gabriëlskloof - Cabernet Franc The Landscape Series

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

DC
95

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 34,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, halfvol tot vol, rijp, sappig en met houtrijping.
Druivenras Cabernet Franc
Regio / streek Bot River
Land Zuid-Afrika
Oogst 2016
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, pruimen, gebakken spekjes, tabak, grafiet en ceder. In het smaakpalet tonen van rijp bessenfruit, specerijen en een hint van bittere chocolade, die gepaard gaan met een lange intense afdronk met verfijne zachte tannines.

Vinificatie
De druiven voor de Cabernet Franc The Landscape Series komen van een wijngaard die een bodem heeft die bestaat uit leisteen en zandsteen. De druiventrossen worden handmatig in optimale conditie geoogst waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinficatieruimte wordt van de trossen 10% heel gelaten en de overige 90% wordt ontsteeld en gekneusd. Vervolgens laat men de gekneusde druiven en gehele trossen de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in roestvrijstalen tanks ondergaan. Hierna volgt het persen en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques van 500 liter, waarvan 30% nieuw, voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden volgt de assemblage en botteling.

Culinair Advies
Ggegrilde lamsbout, côte de boeuf, stoofpot van wild zwijn en gerijpte harde kazen als remeker, comté en cantal.

Wijnhuis

Gabrielskloof in Zuid-Afrika is de plek waar Peter-Allan zijn eigen Crystallum wijnen maakt. Maar hij isook de wijnmaker van de wijnen van Gabrielskloof. Gabrielskloof is een familiebedrijf en ligt even buiten Botrivier. Bernhard Heyns was al jaren op zoek naar het juiste stuk land om zijn eigen wijnen te gaan maken. Hij zocht een onaangetast stuk land met optimale bodem- en klimaatcondities en land dat niet eerder was aangeplant met wijnstokken om ze virusvrij te laten groeien. In 2001 kocht Bernhard het estate en de wijngaarden, toen heette het nog Avontuur, en heeft het vernoemd naar de voormalige eigenaar Gabriël le Roux (eigenaar in 1842). De eerste wijnen werden in 2009 op de markt gebracht. In dat jaar opende hij ook de kelder, het restaurant en het proeflokaal. De ambitie is om de beste wijnen te produceren die mogelijk zijn en die de complexiteit, rijkheid en diversiteit van het unieke terroir van Gabrielskloof weerspiegelen. Er wordt op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier met de natuur omgegaan en met respect voor de biodiversiteit van de regio. Botrivier kent een Mediterraans klimaat met een lang groeiseizoen en een gemiddelde tot warme temperatuur. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De West-Kaap is niet alleen de bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, het is ook het gebied waar het overgrote deel van de Zuid-Afrikaanse wijn geproduceerd wordt. De provincie West-Kaap bestaat op zich uit vijf verschillende wijnbouwregio’s: Coastal Region, Breede Rivier Valley, Klein Karoo, Cape South Coast en Olifants River. Cape South Coast is een relatief jonge wijnregio die ten zuidoosten van Kaapstad aan de kust van de Indische Oceaan ligt. Met name de wijndistricten Elgin en Walker Bay profiteren van de verkoeling die de oceaan biedt. De koele zeewind tempert de temperatuur en zorgt voor voldoende neerslag, dit tezamen met de bodemsamenstelling en overvloedige zon maakt dat in Walker Bay de kwalitatieve omstandigheden ideaal zijn voor druivenrassen als chardonnay en pinot noir. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Cabernet Franc
Cabernet franc is een druivenras dat we vooral tegenkomen in de Loire (Chinon, Saumur) en in Bordeaux (op de Rechteroever). Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

DC
95
Decanter
2015: Gabrielskloof champions biodiversity. Amazing purity. Woody, leafy red fruits are balanced by spicy mineral notes. Winemaking team Peter-Allan Finlayson and Donovan Ackermann have done an exemplary job.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen