- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Gabriëlskloof Smaaktype Droog, halfvol tot vol, rijp, sappig en met houtrijping. Druivenras Cabernet Franc Regio / streek Bot River Land Zuid-Afrika Oogst 2017 Sluiting Kurk Serveertemperatuur 16 tot 18°C Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst. inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, pruimen, gebakken spekjes, tabak, grafiet en ceder. In het smaakpalet tonen van rijp bessenfruit, specerijen en een hint van bittere chocolade, die gepaard gaan met een lange intense afdronk met verfijne zachte tannines.Vinificatie
De druiven voor de Cabernet Franc The Landscape Series komen van een wijngaard die een bodem heeft die bestaat uit leisteen en zandsteen. De druiventrossen worden handmatig in optimale conditie geoogst waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinficatieruimte wordt van de trossen 10% heel gelaten en de overige 90% wordt ontsteeld en gekneusd. Vervolgens laat men de gekneusde druiven en gehele trossen de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in roestvrijstalen tanks ondergaan. Hierna volgt het persen en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques van 500 liter, waarvan 30% nieuw, voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden volgt de assemblage en botteling.Culinair Advies
Ggegrilde lamsbout, côte de boeuf, stoofpot van wild zwijn en gerijpte harde kazen als remeker, comté en cantal.Wijnhuis
Gabrielskloof in Zuid-Afrika is de plek waar Peter-Allan zijn eigen Crystallum wijnen maakt. Maar hij isook de wijnmaker van de wijnen van Gabrielskloof. Gabrielskloof is een familiebedrijf en ligt even buiten Botrivier. Bernhard Heyns was al jaren op zoek naar het juiste stuk land om zijn eigen wijnen te gaan maken. Hij zocht een onaangetast stuk land met optimale bodem- en klimaatcondities en land dat niet eerder was aangeplant met wijnstokken om ze virusvrij te laten groeien. In 2001 kocht Bernhard het estate en de wijngaarden, toen heette het nog Avontuur, en heeft het vernoemd naar de voormalige eigenaar Gabriël le Roux (eigenaar in 1842). De eerste wijnen werden in 2009 op de markt gebracht. In dat jaar opende hij ook de kelder, het restaurant en het proeflokaal. De ambitie is om de beste wijnen te produceren die mogelijk zijn en die de complexiteit, rijkheid en diversiteit van het unieke terroir van Gabrielskloof weerspiegelen. Er wordt op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier met de natuur omgegaan en met respect voor de biodiversiteit van de regio. Botrivier kent een Mediterraans klimaat met een lang groeiseizoen en een gemiddelde tot warme temperatuur. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
De West-Kaap is niet alleen de bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, het is ook het gebied waar het overgrote deel van de Zuid-Afrikaanse wijn geproduceerd wordt. De provincie West-Kaap bestaat op zich uit vijf verschillende wijnbouwregio’s: Coastal Region, Breede Rivier Valley, Klein Karoo, Cape South Coast en Olifants River. Cape South Coast is een relatief jonge wijnregio die ten zuidoosten van Kaapstad aan de kust van de Indische Oceaan ligt. Met name de wijndistricten Elgin en Walker Bay profiteren van de verkoeling die de oceaan biedt. De koele zeewind tempert de temperatuur en zorgt voor voldoende neerslag, dit tezamen met de bodemsamenstelling en overvloedige zon maakt dat in Walker Bay de kwalitatieve omstandigheden ideaal zijn voor druivenrassen als chardonnay en pinot noir. Alle wijnen van deze regio...
Druivenras
Cabernet Franc
Cabernet franc is een druivenras dat we vooral tegenkomen in de Loire (Chinon, Saumur) en in Bordeaux (op de Linkeroever). Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews