Corona maatregelen
Maandag 14 december zijn de Corona maatregelen aangepast. Onze winkels blijven gewoon geopend. We informeren je graag over de maatregelen die wij genomen hebben.
Producent | Girasole |
---|---|
Smaaktype | Fris, licht en elegant, aromatisch. |
Druivenras | Prosecco |
Regio / streek | Veneto |
Land | Italië |
Sluiting | Kroonkurk |
Serveertemperatuur | 6 tot 10°C |
Opleg potentieel | Tot 2 jaar na de oogst. |
Natuurlijke werkwijze | Biologisch |
inhoud | 0,75 |
Smaakimpressie
Licht strogeel van kleur met een groen zweempje. Expressieve en gulle neus volop florale tonen en fruitige aroma’s, overwegend groene appel en citrusvrucht. Zeer harmonieus, fris, delicaat en zuiver op de tong, met een milde finale (11-13 gr/l restsuiker voor 6/7 g zuur per liter).
Vinificatie
De druiven worden in eerste instantie in RVS tanks bij 16-18°C tot ‘stille’ witte wijn gegist. De tweede gisting vindt niet op fles plaats zoals in de Champagne (langzaam en kostbaar proces), maar eveneens in de grote RVS tanks, gedurende 10 dagen. Deze ‘cuve close’ (gesloten tank) of ‘charmat’ methode geeft uitstekende resultaten, zeker als de druiven ook nog zoals hier van uitmuntende kwaliteit zijn. De ‘frizzante’ prosecco is de instap, veel lichtere en minder koolzuurhoudende versie van de duurdere ‘spumante’. Het is bedoeld voor ongedwongen momenten van gezelligheid. Fris fruitig, verkwikkend, licht verteerbaar (10,5- 11,5% alc.) en vooral bijzonder lekker. .
Culinair Advies
Geweldig lekkere wijn voor het terras, de lounge of chill-out, het aperitief, recepties, feesten en alle momenten van ongedwongen plezier. Traditioneel geserveerd met wat ‘stuzzichini’ (kleine hapklare lekkernijen, het Italiaanse fingerfood) of ‘tramezzini’ (vederlicht broodsneetjes met een zachte vulling), met gerookte zalm, San Daniele ham, coppa, salami of kaas, al dan niet met wat ruccola en tomaten… Aan tafel combineert het uitstekend met een klassieke risotto (arborio/carnaroli/vialone nano rijst, boter, kalfsfond, prosecco, parmigiano reggiano…) maar kan ook verfrissend werken bij de traditionele ‘minestrone’ (heldere seizoensgroentesoep met of zonder vlees, aardappel, rijst, gerst of pasta en soms gedroogde bonen).
Sinds de oprichting in 1891 is het wijnbedrijf Girasole in handen van de familie Marion. Sinds 1990 staan de broers Masson en Paolo aan het roer. Als er ooit één wijnbedrijf zou zijn waar het woord ‘smetteloos’ op van toepassing is, dan is het Girasole wel. Wij doelen niet alleen op de vloer waar je bij wijze van spreken van kunt eten, of het plafond van onbehandeld hout, maar vooral ook op de wijngaarden. Girasole werkt volgens biologische principes, maar de broers hebben ook gekeken naar de meest inheemse variant van hun wijnstokken. De nabijgelegen rivier de Piave voerde grote hoeveelheden kalkhoudende kiezels aan, die nu de oevers en wijngaarden bedekken. De prijswinnende wijnen dragen het ECOCERT-logo en zijn loepzuiver. Alle wijnen van dit wijnhuis...
De Veneto is een van de productiefste wijnstreken van Italië. Circa 20% van de nationale wijnproductie komt uit deze streek rondom Verona en Venetië. Een aanzienlijk deel van de Veneto-wijnen is van twijfelachtige kwaliteit, veroorzaakt door hoge opbrengsten en door een coöperatie-gedomineerde markt. Het is dus goed zoeken naar de – wel degelijk bestaande – goede wijnen.
De Veneto strekt zich uit van de oostoever van het Gardameer tot net ten oosten van Venetië. De belangrijkste subgebieden zijn die direct ten oosten van het Gardameer en boven de stad Verona, en het verder oostelijk (boven Treviso) liggende Conegliano-Valdobbiadene. Aan de noordkant van de Veneto zijn de Alpen van grote invloed, terwijl de Middellandse Zee aan de zuidoostkant zijn stempel drukt op het gebied. Alle wijnen van deze regio...
Prosecco
Alle wijnen met deze druif...
Maandag 14 december zijn de Corona maatregelen aangepast. Onze winkels blijven gewoon geopend. We informeren je graag over de maatregelen die wij genomen hebben.