Girasole - Frizzante Rosato

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 9,99
Over de wijn

Specificaties

Producent Girasole
Smaaktype Droog, verfrissend en elegant aromatisch.
Druivenras Glera, Raboso
Regio / streek Veneto
Land Italië
Sluiting Kroonkurk
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Sprankelend licht roze van kleur met een licht parelende mousse. In de neus elegante aroma’s van citrus, aardbei en framboos. In het smaakpalet kruis- en aalbessen en een afdronk met zachte frisse zuren.

Vinificatie
Mechanische oogst van de druiven wanneer deze optimaal rijp zijn. In de vinificatie ruimte worden deze met “Charmat-Matinotti methode” omgezet in mousserende wijn. Bij binnenkomst worden de druiven meteen zeer voorzichtig geperst waarbij alleen het eerste sap wordt gebruikt om de alcoholische fermentatie te laten ondergaan met wilde (druifeigen) gisten in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 12 dagen wordt de gisting afgebroken wanneer het alcoholpercentage tussen 10 en 11% is en krijgt de jonge nog stille wijn enkele dagen rust met extra koeling. De vaste bestanddelen zakken nu naar de bodem en kan de wijn vervolgens door middel van zwaartekracht worden overgestoken op grote rvs-tanks. In deze hoge druk tanks vindt met toevoeging van suiker en natuurlijke gisten de tweede gisting plaats die na minimaal 40 dagen de uiteindelijke mousserende wijn oplevert.

Culinair Advies
Aperitief, feesten en terras, allerlei kleine lekkernijen als stuzzichini (verse Italiaanse 'snacks'), pasta en salades.

Wijnhuis

Sinds de oprichting in 1891 is het wijnbedrijf Girasole in handen van de familie Marion. Sinds 1990 staan de broers Masson en Paolo aan het roer. Als er ooit één wijnbedrijf zou zijn waar het woord ‘smetteloos’ op van toepassing is, dan is het Girasole wel. Wij doelen niet alleen op de vloer waar je bij wijze van spreken van kunt eten, of het plafond van onbehandeld hout, maar vooral ook op de wijngaarden. Girasole werkt volgens biologische principes, maar de broers hebben ook gekeken naar de meest inheemse variant van hun wijnstokken. De nabijgelegen rivier de Piave voerde grote hoeveelheden kalkhoudende kiezels aan, die nu de oevers en wijngaarden bedekken. De prijswinnende wijnen dragen het ECOCERT-logo en zijn loepzuiver. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Veneto is een van de productiefste wijnstreken van Italië. Circa 20% van de nationale wijnproductie komt uit deze streek rondom Verona en Venetië. Een aanzienlijk deel van de Veneto-wijnen is van twijfelachtige kwaliteit, veroorzaakt door hoge opbrengsten en door een coöperatie-gedomineerde markt. Het is dus goed zoeken naar de – wel degelijk bestaande – goede wijnen.

De Veneto strekt zich uit van de oostoever van het Gardameer tot net ten oosten van Venetië. De belangrijkste subgebieden zijn die direct ten oosten van het Gardameer en boven de stad Verona, en het verder oostelijk (boven Treviso) liggende Conegliano-Valdobbiadene. Aan de noordkant van de Veneto zijn de Alpen van grote invloed, terwijl de Middellandse Zee aan de zuidoostkant zijn stempel drukt op het gebied. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Glera
Alle wijnen met deze druif...

Raboso
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Girasole - Frizzante Rosato

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit

Dit product is momenteel niet beschikbaar. Bekijk een van deze vergelijkbare producten die beschikbaar zijn.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Corona maatregelen

Maandag 14 december zijn de Corona maatregelen aangepast. Onze winkels blijven gewoon geopend. We informeren je graag over de maatregelen die wij genomen hebben.

Lees verder