Hajszan Neumann - Ried Gollin Weissburgunder 1e Lage

Nog %1 beschikbaar
Weingut Wieninger De wereldberoemde Fritz Wieninger is de pionier geweest van de nieuwe Weense wijnbouw. In de afgelopen twintig jaren wist hij de status van de Weense wijnregio te verhogen van traditionele ‘heuriger-’ en ‘Buschenschankwein’ productiezone tot alom geprezen kwaliteitswijngebied. Met . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Weissburgunder
Afsluiting Schroefdop
Regio Wien
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Wieninger
Land Oostenrijk

Details

De wereldberoemde Fritz Wieninger is de pionier geweest van de nieuwe Weense wijnbouw. In de afgelopen twintig jaren wist hij de status van de Weense wijnregio te verhogen van traditionele ‘heuriger-’ en ‘Buschenschankwein’ productiezone tot alom gep rezen kwaliteitswijngebied. Met zijn 35 ha wijngaarden aan beide oevers van de Donau beschikt hij over geweldige wijnbouwgrond. Zijn grootste uitdaging is daarom om met de beste druiven het karakter van de verschillende typen terroir te weerspiegelen en zodoende de ziel van de wijngaard in de fles te krijgen. De naam van deze wijn geeft al de herkomst van de druiven aan, de Weense wijnbergen. Bijna alle wijngaarden zijn sinds 2008 biodynamisch verbouwd.

smaakimpressie

Licht groengeel van kleur. In de neus aroma’s van citroen, peer, wilde kruiden, kalk, iets van verse noten en een rokerige toets. In het smaakpalet tonen van citroenschil, appel verveine en wat tropisch fruit, die gepaard gaan met een volle intense afdronk met iets van restzoet en frisse zuren.

vinificatie

Van eind augustus tot half september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder geeft men de trossen 6 uur lang een koude inweking. Daarna volgt persing en laat men het sap een spontane fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op grote houten foeders voor de malolactische gisting en rijping op de lie. Na ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en vegan voorschriften.