Hauts Châssis - Crozes Hermitage Les Galets 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

PW
16,5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 29,95
Over de wijn

Specificaties

Producent Domaine des Hauts Châssis
Smaaktype Medium body, rijp fruitig, aromatisch, met houtopvoeding.
Druivenras Syrah
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 14 tot 16°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Zeer aromatisch, rijp fruitig type Crozes-Hermitage, met cassis en kersencompote, ondersteund door een snufje witte peper, specerijen en een hint van hout. In de mond fris in aanzet, zuiver, rijk en krachtig van structuur, maar vooral niet te zwaar. Fijne, versmolten tannines.

Vinificatie
De druiven worden handmatig geplukt en op het perceel zelf al streng geselecteerd. Voor de cuvée Les Galets worden de druiven snel in rvs-tanks gekoeld tot 10 à 13°C. Ze ondergaan een kortere koude inweking dan bij de Esquisse. Vervolgens vindt de gisting plaats bij 29 tot 31°C, waarbij een deel van het sap twee keer per dag afgetapt wordt en over de schillenkoek gesproeid. Ook wordt de schillenkoek twee tot drie keer per dag ondergedompeld. Hierdoor krijgt men meer kleur- en aroma-extractie, zonder een teveel aan harde tannines. Na de gisting wordt de jonge wijn gedurende 10 tot 20 dagen iets opgewarmd om zachtere tannines te verkrijgen. Na een iets langere opvoeding (dan de Esquisse) in houten vaten met een inhoud van 400 tot 500 liter wordt de wijn in november van het volgende jaar gebotteld.

Culinair Advies
Uitstekende begeleider van rood vlees, gebakken of van de grill, als het maar sappig en smaakrijk is. Denk daarbij niet alleen aan rund, maar ook aan veulen en exotisch rood wild zoals struisvogel, kangoeroe en springbok.

TIP: Eendenbout met vijgen-portjus en trompette de la mort

Wijnhuis

De wijnen van de bescheiden Franck Faugier werden in het verleden uitsluitend verkocht aan de betere handelaren. Inmiddels is hij een wijnmaker met aanzien. De lieu-dit Haut Châssis kenmerkt zich door een metersdikke laag rolkeien uit de Alpen (galets) en brengt een zeer volle, aromatische syrah voort. Faugiers cuvée Les Galets is dan ook een van de allerbeste Crozes-Hermitages die wij ooit proefden: groot, donker en rijk. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Syrah
Dit is een van de belangrijkste en edelste druivenrassen ter wereld en op dit moment winnend aan populariteit. Syrah is in bijna 150.000 hectare wijngaardareaal over de hele wereld aangeplant. De druif is beroemd vanwege wijnen uit Hermitage en Côte Rôtie in de noordelijke Rhône. In andere delen van Frankrijk en elders op de wereld is hij onderdeel van de gsm-blend, samen met grenache en mourvèdre. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

PW
16,5
Perswijn
2016: Kersen, bramen, bloemen, vanille. Elegant, finesse, lengte, mooie zuren.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Hauts Châssis - Crozes Hermitage Les Galets 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen