Heinrich - Blaufränkisch Leithaberg

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8+

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 29,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Blaufränkisch
Regio / streek Burgenland
Land Oostenrijk
Oogst 2013
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep paars-robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe pruimen, bosbessen, tabak, specerijen en een zweem van houtrijping. In het smaakpalet zwarte kersen, blauwe pruimen, cacao en iets van vanille. De afdronk is lang met elegante zuren en opvallend zachte en rijpe tannines.

Vinificatie
Begin oktober worden de biologisch verbouwde druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en vindt zonder gebruik van zwavel voor enkele dagen een koude inweking plaats voor extra kleur- en smaakextractie, die wordt gevolgd door kneuzing van de druiven en alcoholische vergisting in grote houten gistkuipen voor een periode van 3 weken. Zonder gebruik van zwaartekracht (dus geen pompen!) wordt de wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten fusten van 500 liter. De wijn wordt zonder klaring en filtering na 20 maanden gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Gegrild rood vlees, edelwild als ree en jong wild zwijn, of eendenborst met paddenstoelen en rode wijnsaus.

Wijnhuis

Waar de ouders van Gernot Heinrich zich in het verleden meer richtten op de productie van volume, hebben Gernot en zijn vrouw Heike zich toegelegd op de productie van kwaliteitswijnen. Op de zeer moderne winery in Burgenland wordt biologisch-dynamisch (RESPEKTgecertificeerd) gewerkt. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van rode wijnen van de druivenrassen blaufränkisch, zweigelt, merlot, st. laurent en pinot noir. Ook de prestigewijnen, die overwegend bestaan uit blends, zijn veelgevraagd en van ongekend niveau. Aan de overkant van de Neusiedlersee is Weingut Heinrich tegenwoordig ook erg succesvol met chardonnay uit Leithaberg. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Het gebied Burgenland is een van Oostenrijks grootste en bekendste regio’s voor de productie van wijn. Het ligt op de grens met Hongarije en is een van de weinige gebieden waar landsgrenzen niet per se de afbakening zijn van de wijnregio.

Het Burgenland is een langgerekte en smalle wijnstreek van noord naar zuid. Het bevindt zich in het uiterste oosten van Oostenrijk, tegen de Hongaarse grens aan. Het gebied is vrijwel vlak (iets heuvelachtiger in het zuiden) en wordt gekenmerkt door de Neusiedler See. Dit meer is een grote moerasachtige plas van 32 kilometer lang en slechts 1 meter diep. Rondom het meer wordt veel zoete wijn gemaakt. Verder zuidelijk wordt vooral veel rode wijn geproduceerd. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Blaufränkisch
Blaufränkisch is een van de typische druiven van wijnland Oostenrijk. De druif groeit graag in warme gebieden en wordt nog weleens vergeleken met pinot noir.

Regelmatig worden wijnen van blaufränkisch vergeleken met wijnen van gamay en pinot noir. Vaak zijn ze echter donkerder van kleur en van fruit. De lichtere, niet-houtopgevoede wijnen zijn fris en fruitig met een prettige zuurgraad. De hout-opgevoede variant kan complexe wijnen geven, met name als die onder de Oostenrijkse Leithaberg DAC vallen. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8+
Harold Hamersma
Rood fruit op een stokje, zeer sabbelgeniek. Van een van de topproducenten uit Oostenrijk dan ook, en in dit geval ook nog van een van hun favoriete druiven: blaufränkisch. Gemaakt door een lid van Pannobile, een groep wijnmakers die zich zorgen maakt over de internationalisering van de Oostenrijkse wijn. En zich dientengevolge helemaal heeft gestort op de autochtone. In het geval van druiven niks engs aan.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen