Heinrich - Gabarinza

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 50,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Volle body, fris en fruitig, rond en rijp met een ondertoon van kruiden en specerijen.
Druivenras Merlot, Blaufränkisch, Zweigelt
Regio / streek Burgenland
Land Oostenrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Goed oplegpotentieel.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Een grootse wijn van een groots perceel. Donkerpaars van kleur met inktzwarte nuances. Sensuele, nobele neus met hints van animale ondertonen van leren zadel, aangevuld met krachtige rooktonen, specerijen en volop rijp fruit. In de mond een explosie van kersen, chocolade en leer, met zachte herinneringen aan de houtopvoeding op de achtergrond. De finale is lang en spectaculair sensueel.

Vinificatie
Gabarinza is het topperceel van Gols en dus ook van Heinrich. Deze wijn is een cuvée van merlot en de twee ‘autochtone’ druivenrassen zweigelt en blaufränkisch. Gabarinza is gemaakt van zeer streng geselecteerde druiven, die bij aankomst in de wijnkelder nog een tweede selectie ondergaan. Dan volgt gebruik van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in houten kuipen bij 28 tot 32°C, 4 weken extra inweking, malolactische gisting in houten vaten (waarvan 80% nieuw) en opvoeding in houten vaten gedurende circa 18 maanden.

Culinair Advies
Geweldige wijn bij traditioneel bereide wildgerechten (hert, hinde, ree, gems…) of eendenborst met paddenstoelen en rodewijnsaus. Bijzonder geschikt voor roodvleesgerechten.

Wijnhuis

Waar de ouders van Gernot Heinrich zich in het verleden meer richtten op de productie van volume, hebben Gernot en zijn vrouw Heike zich toegelegd op de productie van kwaliteitswijnen. Op de zeer moderne winery in Burgenland wordt biologisch-dynamisch (RESPEKTgecertificeerd) gewerkt. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van rode wijnen van de druivenrassen blaufränkisch, zweigelt, merlot, st. laurent en pinot noir. Ook de prestigewijnen, die overwegend bestaan uit blends, zijn veelgevraagd en van ongekend niveau. Aan de overkant van de Neusiedlersee is Weingut Heinrich tegenwoordig ook erg succesvol met chardonnay uit Leithaberg. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Het gebied Burgenland is een van Oostenrijks grootste en bekendste regio’s voor de productie van wijn. Het ligt op de grens met Hongarije en is een van de weinige gebieden waar landsgrenzen niet per se de afbakening zijn van de wijnregio.

Het Burgenland is een langgerekte en smalle wijnstreek van noord naar zuid. Het bevindt zich in het uiterste oosten van Oostenrijk, tegen de Hongaarse grens aan. Het gebied is vrijwel vlak (iets heuvelachtiger in het zuiden) en wordt gekenmerkt door de Neusiedler See. Dit meer is een grote moerasachtige plas van 32 kilometer lang en slechts 1 meter diep. Rondom het meer wordt veel zoete wijn gemaakt. Verder zuidelijk wordt vooral veel rode wijn geproduceerd. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Merlot
Alle wijnen met deze druif...

Blaufränkisch
Alle wijnen met deze druif...

Zweigelt
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen