Heymann-Löwenstein - Riesling F 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

DGH
9
NK
2020

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 18,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Weingut Heymann-Löwenstein
Smaaktype Fris, licht, elegant, fruitig en mineraal.
Druivenras Riesling
Regio / streek Moezel
Land Duitsland
Oogst 2018
Sluiting Schroefdop
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Zeer goed oplegpotentieel.
Natuurlijke werkwijze Vin naturel
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
De basis van de collectie. In de neus en op het verhemelte betoverend door de lichtvoetige synthese van rijpe vruchten en mineraliteit.

Vinificatie
Alle wijnen ondergaan dezelfde vinificatie: gisting met wilde gistcellen, 10 maanden rijping op rvs-tanks en hout, geen klaring. De wijnen bezitten allemaal een uitstekend evenwicht tussen de basisonderdelen van een wijn: suiker, zuur, alcohol en fenolen. Op jeugdige leeftijd zal het evenwicht nog niet perfect zijn; dit wordt bij de droge wijnen pas na minstens 2 jaar geduld bereikt. Bij de zoete wijnen is meer tijd nodig: 10 jaar bij de Auslese, 15 jaar bij de Auslese met een gouden capsule, 20 jaar en meer bij de Beerenauslese en Trockenbeerenauslese. De wijnen – droog of zoet – van de ‘Schieferterrassen’ rijpen iets sneller dan die van ‘single vineyards’.

Culinair Advies
Geweldig, zuiver en verfrissend als aperitief. Aanbevolen bij zuivere bereidingen van vis, al dan niet in combinatie met ziltige zeeaster (lamsoren) of zeekraal, bosui, groene risotto of nitraatarme groene groente uit de wok. Ook bijzonder als begeleider van groene salades met zalm of zalmforel.

Wijnhuis

Reinhard Löwenstein is een van de meest markante en gerespecteerde wijnmakers in Duitsland. De auteur van het boek Terroir: Weinkultur und Weingenuss in einer globalen Welt produceert indrukwekkende wijnen op zijn steile terraswijngaarden. Hij presenteert zijn wijnen als een filosoof, waarbij hij haast poëtische omschrijvingen geeft van zijn topwijngaarden. Hij is een van de specialisten op het gebied van Duitse wijnen. De leistenen bodem, lage opbrengsten en doorgaans late pluk brengen intense Rieslings voort die gastronomisch breed inzetbaar zijn. De wijnen worden gebotteld in prachtige, donkerblauw-groene flessen en combineren onder andere zeer goed met oosterse gerechten Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Moezel in Duitsland is wat natuur betreft een van de meest dramatische wijnbouwgebieden ter wereld. Veel van de wijngaarden zijn extreem steil (de steilste ter wereld vinden we bij Bremm met 67%!) en de rivier de Moezel kronkelt zo sterk dat hij van bovenaf een slang lijkt. Daarbij komt dat de oevers zo diep uitgegraven zijn dat microklimaten eerder regel dan uitzondering zijn.

De Moezel ligt direct boven de landsgrens met Luxemburg, waar ook langs de rivier wijnbouw plaatsvindt, en strekt zich naar het noordoosten uit tot de stad Koblenz. De streek wordt aan de noordwestkant goed beschermd tegen koele noordelijke invloeden door diverse heuvels. De wijngaarden liggen allemaal op zuid- en/of west-georiënteerde hellingen langs de rivier. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Riesling
Riesling is een van de edelste witte druivenrassen in de moderne wijnbouw. Velen beweren dat geen andere druif dan riesling beter de eigenschappen van het terroir kan tonen in de wijn. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

DGH
9
De Grote Hamersma
De basis van de collectie. Maar wel eentje die dankzij een fundering van leisteen staat als een huis. Superieure, flinterdroge Riesling. Baanbrekend werk. Via kalk, mineraal en kwarts naar een transparant stilleven met wit fruit, roze peper, grapefruit en citrus. Met de F van Fast Forward & Fabelhaft.
NK
2020
Nicolaas Klei
Omfietswijn 2020. Riesling op leeftijd riekt nogal eens naar een lekkende Mercedes-diesel. Vroegere kenners snoven dat bejaardenluchtje verlekkerd op, en noemden het deftig pétrol. De jeugd van tegenwoordig ziet dat genuanceerder. Ja, norisoprenoide hydrocarbon 1,1,6-trimethyl-1,2-dihydronaphtalene, voor intimi TDN, kan in minieme hoeveelheden het bouquet van riesling verdiepen, doch die geur van roestig tankstation deugt niet. Maar leisteen in uw wijn, dat is fijn. Proef maar deze druivige riesling met de geheimzinnige smaak van de miljoenen jaren oude leisteenterrassen. Ook mooi om te bezoeken, maar als u nog geen hoogtevrees had, krijgt u het daar wel. Langs de Moezel worden de werkers in de wijngaard omlaag en omhoog getakeld, zo steil zijn de hellingen. Het zoet van rijpe druiven, met een kern van gekonfijt fruit, citrusschil, fijne zuren, een zekere strengheid, maar met ruimte voor verregaande verfijnde onkuisheden. Hoewel een brave burgerman als ik er op zijn tuinbankje ook enorm van kan genieten en naarmate de fles leger raakt stoutmoediger fantasiën ontwikkelt.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Heymann-Löwenstein - Riesling F 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen