Hirsch - East Ridge Pinot Noir 2012

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 79,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Hirsch Winery
Smaaktype Droog, halfvol, elegant, puur, complex en met houtopvoeding.
Druivenras Pinot Noir
Regio / streek Sonoma
Land USA
Oogst 2012
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 15 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, licht robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rode kersen, granaatappel, frambozen, bosgrond, laurier en rozenblaadjes. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit, subtiel wat specerijen en een lichte mineralige toets, die gepaard gaan met een satijnige afdronk met fraaie tannines en frisse zuren.

Vinificatie
In september worden de druiven geplukt en na strenge selectie meteen deels ontsteeld en gekneusd; deels worden de trossen intact gelaten. Dit geheel van druiven en trossen laat men ruim 2 weken lang de temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques (30% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 16 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Fazant, patrijs, parelhoen, langzaam gegaarde lamsbout, wildzwijnbiefstuk, risotto met cèpes en kazen als Saint-Nectaire Fermier, Reblochon en Citeaux.

Wijnhuis

Mogen we Californië nog tot de Nieuwe Wereld rekenen? Het is om het onderscheid aan te geven wel makkelijk, maar aan beide zijden van de oceaan zijn methodes en zienswijzen over en weer geadopteerd. Voor toonaangevende bedrijven zijn visie en instelling altijd belangrijk geweest, en daar ontbrak het bij David Hirsch niet aan. Hij plantte in 1980 als een van de eersten pinot noir aan in het deel van Sonoma Coast dat nu de jonge appellation Fort Ross/Seaview is. De regio werd wereldberoemd toen in de jaren negentig van de vorige eeuw grote namen als Williams Selyem en Kistler het pad van Hirsch Vineyards volgden en ook druiven bij hem betrokken. Jon Bonné (wijnjournalist voor onder andere Decanter en de San Francisco Chronicle) bevestigde Hirsch’ reputatie door hem in zijn top 100 op te nemen. Een mooie levensvisie die het werk van David Hirsch en zijn team onderstreept: ‘The real profit resides in the work and life lived, not in the bank and the media blurbs.’ Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Pinot Noir
Veel wijnmakers hebben een haat-liefdeverhouding met de pinot noir. Het is een lastig te verbouwen druif, maar hij kan geweldige wijnen geven. Wellicht geldt hetzelfde voor wijndrinkers: de hoge zuren en fijne aroma’s zijn niet aan iedereen besteed. De druif is beroemd van de rode Bourgognes, maar is misschien wel het geheime wapen van de Champagne-streek, waar hij een van de drie belangrijke druivenrassen is. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Hirsch - East Ridge Pinot Noir 2012

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen