Irrewarra By Farr - Chardonnay
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Chardonnay |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Victoria |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Irrewarra |
Land | Australië |
Details
De Irrewarra By Farr Chardonnay is een wijn afkomstig uit de regio Victoria in Australië. Het is een wijn gemaakt van de Chardonnay druif en wordt geproduceerd door de wijnmaker By Farr. De wijn wordt gemaakt met druiven van de Irrewarra wijngaard, een wijngaard met een unieke bodem van klei en kalksteen.
De Irrewarra By Farr Chardonnay heeft een heldere, gouden kleur en een aroma van rijpe appel, peer en vanille. In de smaak proeft men tonen van citrus, peer en noten. De wijn heeft een goede balans tussen zuurgraad en zoetheid en een aangenaam, langer aanhoudend afdronk.
De Irrewarra By Farr Chardonnay wordt vaak gepaird met visgerechten, gevogelte en kaas. Het is een medium-bodied wijn met een alcoholpercentage van ongeveer 13%. De wijn wordt vaak beoordeeld als een kwalitatief hoogwaardige wijn en is verkrijgbaar bij Wijnkoperij De Gouden Ton en online.
smaakimpressie
Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, nectarine, perzik, ananas, geroosterde noten en iets van vuursteen. In het smaakpalet tonen van limoenschil, geel steenfruit, tropisch fruit, vanille en een ziltige toets, die gepaard gaan met een lange en mineralige afdronk met frisse zuren.
vinificatie
De druiven zijn afkomstig van een wijngaard die in 2001 beplant werd. De druiventrossen worden zeer selectief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en laat men het sap sterk gekoeld rusten om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het schone sap overgestoken op Franse eikenhouten barriques (30% nieuw) om in een maand tijd met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op schone barriques voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de lies. Na ongeveer 11 maanden na de oogst worden de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld.