Jaeger Defaix - Rully Rouge

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 22,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Pinot Noir
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2016
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Volle robijnrode kleur. Frisse, fruitige neus boordevol rode kersen en frambozen. Goed geïntegreerde houtnuances, zowel in de neus als op de tong. Fluwelig, fris, sappig en evenwichtig van smaak en structuur: ‘Très pinot’, zoals de Bourgogne-boeren het zeggen.

Vinificatie
“Om goede wijn te kunnen produceren, heb je goede druiven nodig” is het belangrijkste motto van de broers Didier en Sylvain. Om ervoor te zorgen dat de druiven een mooie concentratie kunnen bereiken, wordt bij het snoeien in de winter het aantal ogen (daar waar later de trosjes gaan komen) beperkt. Tijdens de handmatige oogst wordt zowel in de wijngaard als bij binnenkomst in de kelder gekeken welke druiven goed genoeg zijn. Alleen de beste trossen worden verwerkt. De alcoholische gisting duurt 2 tot 3 weken, met dagelijkse ‘remontages’ (aftappen van gistende sappen om ze weer op de schillenhoed te sproeien). De malolactische gisting en aansluitende rijping van de jonge wijn vindt plaats op Frans eiken. Na 15 maanden in eikenhouten vaten van 1 tot 3 oogsten oud wordt hij slechts heel licht gefilterd voor het bottelen.

Culinair Advies
Deze klassieke Pinot Noir combineert goed met lamsvlees, gegrild of geroosterd, maar ook als spiesjes verwerkt. Eveneens aanbevolen: klassiek ovengebraad van het varken, rund of kalf, wild, gevogelte, konijn, luxe orgaanvlees (vaars- of kalfslever, kalfs- of lamsniertjes), pasta en risotto met rood vlees of wild, stoofschotels van rund- of lamsvlees… Gedurfd maar zeker niet onverdienstelijk bij subtiele oosterse vlees- en gevogeltegerechten uit de wok of wa(d)jan.

Wijnhuis

In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was een van de drijfveren achter het ontstaan van de Appellation Contrôlée van Rully in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Hélène Defaix bezit meerdere wijngaarden met een premiercrustatus. De wijnen, zowel wit als rood, zijn inmiddels een vaste waarde in onze collectie Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Pinot Noir
Veel wijnmakers hebben een haat-liefdeverhouding met de pinot noir. Het is een lastig te verbouwen druif, maar hij kan geweldige wijnen geven. Wellicht geldt hetzelfde voor wijndrinkers: de hoge zuren en fijne aroma’s zijn niet aan iedereen besteed. De druif is beroemd van de rode Bourgognes, maar is misschien wel het geheime wapen van de Champagne-streek, waar hij een van de drie belangrijke druivenrassen is.

Wijnen van de pinot noir zijn vaak te herkennen aan drie kenmerken. Allereerst het fijne rode fruit; aroma’s van aardbeien en frambozen zijn eerder regel dan uitzondering. Ten tweede de aardse aroma’s, die naarmate de wijn ouder wordt steeds meer naar de voorgrond komen. Tot slot de frisse zuren, die een goede Pinot Noir zijn breedte en bewaarpotentieel geven. Naargelang het gebruik van hout tijdens de opvoeding kan de wijn van fijnzinnig tot vrij krachtig zijn. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen