Jean Louis Chavy - Puligny-Montrachet 1er Cru Les Perrières

€ 125,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis JL Chavy
Land Frankrijk

Details

Strakke puur gedefinieerde Puligny Montrachet, van minstens 25 jaar oude wijnstokken. Er worden tot 25% nieuw eikenvaten gebruikt wat eigenlijk nauwelijks op te merken is. Het geeft de kracht en puurheid van de druiven aan.

smaakimpressie

Helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, kamperfoelie, mineralen en geroosterde amandelen. In het smaakpalet grapefruit en geel steenfruit, wederom duidelijke mineraliteit en brioche dat gepaard gaat met fraaie nerveuze zuren in de afdronk.

vinificatie

Eind september worden de druiven met de hand geplukt waarbij een zeer strenge selectie wordt gemaakt. In de vinificatiekelder perst men de druiven extreem voorzichtig. Hierna ondergaat het sap drie weken lang temperatuur gecontroleerd op 19°C volgens een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques, waarvan 25% jaarlijks vernieuwd wordt. Hier volgt de malolactische gisting en aansluitend een rijpingsperiode op de lies. Na ongeveer 16 maanden wordt de wijn geklaard en zonder filtering gebotteld.