Jean Philippe Fichet - Meursault Le Tesson

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Jean-Philippe Fichet
Land Frankrijk

Details

Ook deze 'Le Tesson' is één van Jancis Robinson's favorieten. Afkomstig van een specifieke, hoger gelegen, wijngaard beplant met oude wijnstokken, is het een wijn die als geen ander de beroemde terroir van Meursault weet te vangen in een glas. Tel daarbij een houtrijping van maar liefst 18 maanden bij op in de beste Frans eikenhouten barriques en je krijgt iets heel bijzonders. Het is een wijn die frisheid, zwoel fruit en mineraliteit weet te combineren. Het is kortom Meursault comme il faut!

smaakimpressie

Deze witte Meursault heeft een opvallende en zeer heldere groengele kleur, is fruitig en floraal, goed in evenwicht, met goed geïntegreerde houttonen. Verrukkelijke wijn, verfijnd en intens aromatisch (o.a. perziken, gele pruimen, citrusvruchten, amandelen, gegrilde hazelnoot, meidoorn, vlierbes, varen, lindebloesem, ijzerkruid, menthol) en mineraal (vuursteen, kalk), met aanvullende nuances van boter en honing. Na enige tijd extra flesrijping worden de aroma’s complexer en de structuur iets romiger, dieper en breder.

vinificatie

Voor deze wijn ligt de opbrengst rond 35 tot 45 hl/ha, deels door de hogere leeftijd van de wijnranken, deels door kort snoeien. De jonge wijnen worden 18 maanden op maximaal 5 jaar oude eikenhouten vaten opgevoed. De eerste 11 maanden van deze opvoeding liggen ze op hun ‘lie’ (fijn bezinksel). Pas vlak voor het bottelen worden de jonge wijnen geklaard.