Kistler Vineyards McCrea Vineyard Sonoma Mountain Chardonnay

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Sonoma Valley
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Kistler Vineyards
Land Verenigde Staten

Details

Kistler Vineyards McCrea Vineyard Sonoma Mountain Chardonnay is een prachtige witte wijn die wordt geproduceerd in de Sonoma Mountain regio van Californië. De wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay druiven die afkomstig zijn van de McCrea Vineyard, een van de meest prestigieuze wijngaarden in de regio. De wijn wordt gerijpt op eikenhouten vaten gedurende een periode van 12-15 maanden, waardoor hij een rijke, volle smaak krijgt met tonen van appel, peer, perzik en honing. De wijn heeft ook een subtiele mineraliteit en een frisse, zuurgraad, die hem een geweldige balans geeft. Met een alcoholgehalte van 14% is deze wijn perfect om te drinken bij gerechten met vis of gevogelte, maar ook bij kaas en gegrilde groenten. De wijn heeft een goede houdbaarheid en kan zeker nog enkele jaren bewaard worden als de juiste omstandigheden worden geboden. De Kistler Vineyards McCrea Vineyard Sonoma Mountain Chardonnay wordt beschouwd als een van de beste wijnen uit Californië en wordt zeer gewaardeerd door kenners en critici van over de hele wereld. Het is een echte delicatesse voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders en unieks.

smaakimpressie

Bleek geel met een groen zweempje. Klassieke ‘chablis’ neus vol mineraliteit, geroosterde tarwe en een hint van citrus. Strakke, elegante minerale ruggengraat, fris en extractrijk, zeer zuiver. Een stereotype van de betere Californische ‘terroir’ chardonnay.

vinificatie

De chardonnay wijnen van Kistler worden geproduceerd volgens het Franse voorbeeld. De wijnen worden volledig gegist in barriques, gebruik makend van zowel autochtone als van gekweekte gistsoorten. Na de malolactische gisting verblijven de wijnen op hun ‘lees’ (fijn bezinksel) en worden in barriques van Frans eikenhout (50% nieuw) opgevoed. Na 11-18 maanden opvoeding worden de wijnen gebotteld zonder filtratie of klaring.