Kistler Vineyards - Sonoma Coast Pinot Noir

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Sonoma Coast
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Kistler Vineyards
Land Verenigde Staten

Details

Kistler - Sonoma Coast Pinot Noir, dit Bourgogne op z'n best maar dan uit Californië. Een absoluut genot deze Pinot uit Sonoma, en een wijn voor de échte liefhebber. De Pinot Noir wijngaarden van Kistler bevatten een variëteit van Pinot Noir wijnranken van zowel Bourgondische als Amerikaa nse herkomst. De wijn wordt gemaakt naar Bourgondisch voorbeeld met onder meer een 'cuvaison' van vier weken. Vervolgens rijpt hij 14 maanden in 100% nieuwe barriques van Frans eikenhout, waarna het ongefilterd wordt gebotteld. Een wijn die verrasse nd snel toegankelijk is, maar nóg beter wordt met een paar jaar extra op de fles.

smaakimpressie

Intense, diepe paarse kleur. Levendige neus, volop primaire (fruit) aroma’s van zwarte en blauwe bessen en viooltjes, ondersteund door opvoeding nuances als grafiet en cederhout (sigarenkistje). Het mondgevoel is fantastisch, fris en krachtig tegelijk, intens geconcentreerd en zuiver, eindigend in een boeiende, wilde finale waarin de mineraliteit helemaal loskomt.

vinificatie

De pinot noir wijngaarden van Kistler, in de Russian River Valley en Sonoma Coast, bevatten diverse kwalitatief hoogwaardige klonen van zowel Bourgondische als Amerikaanse herkomst. Het rendement wordt laag gehouden door korte snoei en uitdunning. De geoogste druiven worden koud ingeweekt op hun vrije loop sappen. Op deze wijze verkrijgt men een hogere concentratie aan aroma’s zonder dat extra tannines in de sappen terecht komen. De gisting vindt plaats volgens het Bourgondische voorbeeld in kleine gisting tanks met een smalle, open bovenkant. In totaal duurt de ‘cuvaison’ (koude inweking + alcoholische gisting) tot 4 weken. De jonge wijn wordt dan 14 maanden in 100% nieuwe barriques van Frans eikenhout opgevoed, waarna het ongeklaard en ongefilterd wordt gebotteld.