Klein Steenberg - Bordeaux Red Blend

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 10,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Vol, elegant, aromatisch en houtgerijpt.
Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Regio / streek Constantia
Land Zuid-Afrika
Oogst 2013
Serveertemperatuur 18°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Klassieke Bordeaux-druivenblend in een modern jasje. In de neus zachte maar indringende geuren van zwarte bessen, pruim, cederhout en leer. De smaak is elegant, met een aangename gebalanceerde concentratie van cassis, kersen, pruim en een vleugje donkere chocolade en kruiden. Het gedoseerde houtgebruik en de rijpingstijd geeft een compleet verzorgde wijn, in balans en met een fraaie, frisse lengte.

Vinificatie
De druiven zijn afkomstig van verschillende geselecteerde wijngaarden. Ze worden in de koele vroege ochtend geoogst en bij binnenkomst op het ‘estate’ ontsteeld en gekneusd voor de gisting. Deze vindt voor alle drie de druivensoorten apart plaats op roestvrijstalen tanks, voor de duur van 10 dagen, op een temperatuur van maximaal 28°C. Dagelijks zijn er twee ‘pump-overs’ om zo meer tannines en smaakstoffen aan de schillen te onttrekken (wijn wordt van onder uit het vat naar boven over de schillen gepompt). Na de eerste gisting volgt de persing en wordt de wijn voor zijn malolactische gisting op fusten van Frans eiken gebracht. Deze zijn 2 en 3 jaar oud en worden aansluitend ook gebruikt voor de rijping van 12 maanden.

Culinair Advies
Ideaal bij roodvleesgerechten met een rijke smaak: rundvlees, Europees of exotisch wild, lamsvlees, van de grill, ‘braai’ of barbecue, aan het spit, in de oven of in stoofschotels… Eveneens verrukkelijk met rijpe harde boerenkazen.

Wijnhuis

Steenberg is een wijnhuis met geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht. Steenberg maakt gebruik van de fameuze Méthode Cap Classique: de wijn wordt gemaakt volgens de traditionele methode. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Constantia is een van de oudste wijnregio’s in Zuid-Afrika. Het ligt vlak bij Kaap de Goede Hoop, waar Jan van Riebeeck de eerste druivenstokken plantte. Het was echter de volgende gouverneur, Simon van der Stel, die in Constantia de eerste wijnen van naam in Zuid-Afrika produceerde.

Constantia ligt op het Kaapse Schiereiland, dat door de Tafelberg wordt gescheiden van Kaapstad. Hier komen de Atlantische Oceaan en Indische Oceaan samen. Constantia ligt als het ware in een amfitheater van bergen die zich openen naar de Valsbaai (False Bay) in het westen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Cabernet Sauvignon
Cabernet sauvignon is misschien wel het bekendste (blauwe) druivenras ter wereld. Voor veel wijnliefhebbers staat cabernet sauvignon gelijk aan kwaliteitswijn. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat hij (op de Rechteroever) in Bordeaux de dominante druif is en aan alle vijf de Premiers Grands Crus hun grootsheid geeft.

Wijnen van cabernet sauvignon zijn vaak erg krachtig. Kenmerkende aroma’s als cederhout en zwart fruit zijn in vrijwel elke wijn van deze druif te vinden. Ook in een blend is de cabernet sauvignon altijd erg aanwezig. Door de (soms te) stevige opvoeding op hout worden de houtaroma’s regelmatig (foutief) aangezien voor cabernet-sauvignonaroma’s. Alle wijnen met deze druif...

Merlot
Merlot is de populairste en meest aangeplante druif van de nobele druivenrassen. Er zijn vele rassen die meer aangeplant zijn dan merlot, maar geen van alle kunnen die zulke elegante en goede wijnen geven als merlot. De populariteit van merlot is waarschijnlijk te danken aan het vriendelijk soepele karakter, gecombineerd met potentiële grootsheid van de wijnen.

De term ‘een lekker Merlotje’ wordt meer dan eens gebruikt om de sappige en soepel drinkbare variant aan te duiden, zoals die (bijvoorbeeld) veel in de Languedoc gemaakt wordt, met herkenbare aroma’s van rode bessen en kersen. De complexere versies, die zeer geschikt zijn voor lange rijping, geven vol-geconcentreerde wijnen met enorme diepgang. Alle wijnen met deze druif...

Cabernet Franc
Cabernet franc is een druivenras dat we vooral tegenkomen in de Loire (Chinon, Saumur) en in Bordeaux (op de Rechteroever).

Vaak wordt paprika als een typisch aroma van de cabernet franc genoemd. Het is echter maar de vraag of dit een aroma van de druif is, of van wijn van onrijpe cabernet franc. Van mooie rijpe cabernet franc worden wijnen met cassisaroma’s gemaakt. Ook potloodslijpsel en pruim zijn typische smaken van cabernet franc. De druif geeft redelijk tannineuze wijnen in combinatie met een stevige zuurgraad. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen