La Croix de la Résidence - Cinsault Rosé

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
7,5
NK
2

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 6,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent La Croix de la Résidence
Smaaktype Fris, licht, fruitig en elegant.
Druivenras Cinsault
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Uitnodigende rosé kleur. Zeer fruitig in de neus, met rood fruit in de hoofdrol (framboos, granaatappel) en wat florale accenten. Op de tong, eerst fris in aanzet en rond in de mond, aangenaam fruitig en evenwichtig.

Vinificatie
De speciaal voor deze wijn geselecteerde cinsault druiven komen uit diverse wijngaarden van de Pays d’Oc. De hele trossen worden enige uren in tanks ingeweekt tot het sap de juiste rosé kleur krijgt. Na het persen wordt het verder als witte wijn gevinifieerd, bij lage temperatuur en zonder malolactische gisting.

Culinair Advies
Prima wijn als aperitief, op het terras, het strand, bij recepties, feestjes, gourmetten, steengrillen of barbecueën met vis en andere zeelekkernijen of roodvlees, bij landelijke buffetten, picknick en lunch, met gemengde salades en/of vleeswaren, gevulde groente en pasta.

Wijnhuis

Verrassende serie uit het zuiden van Frankrijk. Makkelijk drinkbare wijnen met een aantrekkelijke prijs. In het maken van een keuze uit de verschillende druiven kom je uit op een kruispunt. Ga ik voor de klassieke chardonnay en sauvignon blanc of wil ik op avontuur met de viognier? De keuze voor de merlot is makkelijk: die is gewoon erg lekker! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Cinsault
De officiële naam van de druif cinsault is eigenlijk cinsaut. In de Languedoc, waar de druif veel wordt gebruikt, is de officiële spelling met een 'l'. Wij zien vrijwel altijd wijnen van cinsault uit Languedoc; vandaar het gebruik van de spelling 'cinsault'. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
7,5
Harold Hamersma
2015: Kruisje achter mooi bleekroze. Kruisje achter klein rood fruit. Kruisje achter fijne kruiderij. Kruisje achter keurig droog. Kruisje achter La Croix de la Résidence. Check.
NK
2
Nicolaas Klei
2015: Vriendelijk zachtfruitig, iets kruidig. Doe nou eens niet zo patserig, wees niet bevreesd bescheten te zijn, en koop gewoon die spotgoedkope rosé van Domaine St Félix
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: La Croix de la Résidence - Cinsault Rosé

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen