La Croix Romane - Lalande Pomerol

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 22,75
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Regio / streek Bordeaux
Land Frankrijk
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

De succesvolle wijnfamilie Dubard maakt deze verrukkelijke rode Bordeaux in Lalande de Pomerol. Mede-eigenaar en neef van de familie, Martin Solveig, had naast zijn succesvolle carrière als dj/producer voldoende tijd om dit ruim 7 hectare grote Château nieuw leven in te blazen. Merlot voert de boventoon aangevuld met gelijke delen Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Een wijn om in de gaten te houden!
Over dit product

Het wijnhuis

De familie Dubard kocht het domein 'Clos de l'Eglise' in 2008 en herdoopte het in Château La Croix Romane als herinnering aan de rijke Romaanse geschiedenis van de streek. De kerk van Lalande Pomerol, in de directe omgeving van het domein, werd in de 12e eeuw gebouwd in de bekende Romaanse stijl. Beschermheren van de kerk waren de 'hospitaliers' van Sint Johannus uit Jerusalem, beter bekend als de Maltese ridders. Hun embleem, het achtpuntige Maltezer kruis, is het herkenningsteken geworden van de Lalande de Pomerol wijnen. De familie Dubard kocht het domein om de hoge kwaliteit van zijn terroir, op de rechter oever van de Dordogne rivier. Het ligt op 30 km van Bordeaux en 2 km van de beroemde Pomerol hoogvlakte.

Het gebied

Bordeaux, Libournais - Beroemder dan Bordeaux komen ze niet. Het is de thuishaven van enkele van 's werelds beroemdste wijnen en in is in bepaalde opzichten synoniem geworden voor wijn in het algemeen. Bordeaux als wijnregio is uitgestrekt en telt meer dan 3.000 individuele châteaux! Slechts een klein deel hiervan verschijnt echter op het uiteindelijke etiket van de fles, dit zijn veelal de prestigieuze namen met een lange geschiedenis. De rest wordt veelal onder eigen label verkocht door de diverse handelshuizen die Bordeaux rijk is. Kenmerkend voor de stijl van de Bordeaux-wijnen is het feit dat de wijnen vaak een blend zijn van meerdere druivenrassen. Op de rechteroever van de rivieren Gironde en Dordogne bevindt zich de Libournais. Gesitueerd rond de stad Libourne is dit een andere regio in Bordeaux waar vele topwijnen vandaan komen, onder meer uit de appellations (AOC) als Pomerol, Saint-Emilion en Fronsac. Hier is het in tegenstelling tot op de linkeroever de Merlot die domineert.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

Vergelijkbare wijnen

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting!

Van dinsdag 14 t/m maandag 27 augustus 2018 geldt de volgende korting in de winkel en online op al onze wijnen:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Lees de actievoorwaarden