La Gabare Grosperrin - Cognac Bons Bois 50 ans 0,35l

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 170,00
Over de wijn

Specificaties

Producent La Gabare Grosperrin
Smaaktype Droog, mild, tamelijk verfijnd, elegant en met subtiele houttonen.
type Gedistilleerd
Regio / streek Cognac
Land Frankrijk
Serveertemperatuur 15 tot 18°C
Opleg potentieel Minimaal 20 jaar.
inhoud 0,35

Details

Smaakimpressie
Van de kalkbodem kreeg deze cognac een bij Bons Bois-cognac ongebruikelijke, verrassende finesse en elegantie. Een stokoude cognac voor de ware ‘aficionados’.

Vinificatie
Alleen wijndistillaten die een reëel aromatisch potentieel tonen en uitstekend zijn opgevoed, komen in aanmerking voor selectie. Deze cognacs hebben een deel van hun volume via natuurlijke verdamping verloren en werden nooit bijgevuld. Het verdampte ‘engeltjesdeel’ kan bij stokoude cognacs tot 80% bedragen. De herkomst van de distillaten en hun opvoeding moet kunnen worden getraceerd dankzij een vlekkeloze administratie. De verdere rijping geschiedt zo veel mogelijk in de oorspronkelijke vaten. Geen verdunning met gedistilleerd water voor de oudere cognacs, weinig tot geen voor de jongere. Geen toevoeging van suiker of karamel. Geen koude behandeling, om de aromatische kracht tot een maximum te behouden. Bij het bottelen wordt zo mogelijk zwaartekracht gebruikt. De garantie voor de Cognacs de Collection bestaat uit vier essentiële punten. 1) De opleg vindt plaats in speciale kelders onder staatstoezicht. 2) Alle handelingen buiten de speciale kelders gebeuren onder streng notarieel toezicht. 3) De op het etiket vermelde leeftijd moet op elk moment bewezen kunnen worden. 4) Elke fles van de collectie is verzegeld met een garantieband als bewijs dat alles onder notarieel toezicht heeft plaatsgevonden. Deze cognac met leeftijdsaanduiding werd geproduceerd van wijngaarden op een kalkbodem, vlak bij de stad Saintes. De aanduiding 50 Ans correspondeert met wat in de goed bewaarde administratie werd gevonden. De cognac heeft vanaf 1954 op vat gelegen. Feitelijk is hij veel ouder dan 50 jaar, zoals de C14-dateringsmethode bevestigde. Oude Bons Bois-cognac wordt steeds zeldzamer.

Culinair Advies
Puur drinken, al dan niet met een goede sigaar.

Wijnhuis

Ook de regio Cognac kent een geheim... een klein bedrijfje met de naam La Gabare. Guilhem Grosperrin koopt zeldzame cognacs die bijna altijd zijn voorzien van een oogstjaar en herkomstgebied, en net als sommige exclusieve whisky’s vaak uit één vat komen (single cask). Grosperrin kiest uitsluitend originele, ongekleurde en niet-gezoete cognacs. Die worden onder toezicht van een notaris onvermengd op fles gebracht. De kwaliteit van het gebodene is dan ook uniek. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Eigenlijk heet dit Franse gebied de Charente, maar vanwege de bekende drank cognac die hier gemaakt wordt, heet het in de volksmond wel de Cognac-streek. Hier wordt per jaar zo’n 9,3 miljoen hectoliter wijn gemaakt, vrijwel alleen maar wit, waarmee het de grootste witte wijn producerende streek van Frankrijk is. Die wijn wordt echter vrijwel geheel gebruikt voor destillatie van cognac.

De streek ligt net boven de Bordeaux-regio, in het westen grenzend aan de Atlantische Oceaan en in het oosten aan de Limousin. Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: La Gabare Grosperrin - Cognac Bons Bois 50 ans 0,35l

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen