La Gabare Grosperrin Cognac Fins Bois 0,35l 1954

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 160,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

type Gedistilleerd
Regio / streek Cognac
Land Frankrijk
Oogst 1954
inhoud 0,35

Details

Deze cognac werd in 1999 gekocht bij het oprichten van La Gabare. Het is vanaf 1953 en tot 1999 te traceren in de inventarisboeken van het familiebedrijf waar de cognac van werd gekocht. Koolstofdatering heeft het oogstjaar bevesti gd. Het is een zeer bijzondere cognac, gedistilleerd op een oude alambic ketel, opgewarmd met hout. De krachtige rooktonen in de cognac hebben menig proever verrast. Het zou zo regelrecht uit de Highlands kunnen komen.
Over dit product

Het wijnhuis

Ook de Cognac wereld kent een geheim... een klein bedrijfje met de naam ‘La Gabare’ . Guilhem Grosperrin koopt zeldzame cognacs aan die bijna altijd zijn voorzien van een oogstjaar, hetgeen zelden voorkomt. De kwaliteit van het gebodene is ook uniek. Uitsluitend originele, ongekleurde en niet aangezoete cognacs worden gekocht. Deze worden onder het toezicht van een notaris onvermengd op fles gebracht. Naast deze zeldzame varianten zijn er ook nog de cognacs voor courant gebruik. Deze zijn soms e en fractie duurder dan de grote merken maar steken wat betreft kwaliteit met kop en schouders boven de concurrentie uit. Dit zijn schitterende cognacs!

Het gebied

Cognac - Cognac is een wijndistillaat afkomstig uit de Cognacregio die zich uitstrekt over de departementen Charente en de Charente-Maritime. Cognac mag alleen worden gemaakt van wijn van witte druiven en moet tweemaal zijn gedistilleerd in een speci ale ketel: de Alambic Charantais. Het distillaat moet vervolgens minstens tweeënhalf jaar in houten vaten rijpen en tenminste 40% alcohol bevatten.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen