La Gabare Grosperrin - Cognac Petite Champagne No. 14 1,0l

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 1.500,00
Over de wijn

Specificaties

Producent La Gabare Grosperrin
Smaaktype Droog, mild, tamelijk verfijnd, elegant en met subtiele houttonen.
type Gedistilleerd
Regio / streek Cognac
Land Frankrijk
Serveertemperatuur 15 tot 18°C
Opleg potentieel Minimaal 20 jaar.
inhoud 1,00

Details

Smaakimpressie
Deze zeer oude cognac werd hoogstwaarschijnlijk nooit vermengd met een andere en toont alle geur- en smaakkarakteristieken van een zeer uitzonderlijke cognac.

Vinificatie
De serie Les Trésors de La Gabare (letterlijk de ‘schatten’ van het bedrijf van de Grosperrin-familie) bevat extreem oude en zeldzame cognacs. Kwalitatief gelden in principe dezelfde eisen als voor de Cognacs de Collection, maar omdat de exacte leeftijd niet kon worden getraceerd, dragen de ‘trésors’ geen oogstjaarvermelding. De meeste worden als grote schatten in kelders onder staatstoezicht bewaard. Deze stokoude cognacs zijn pure, natuurlijke producten. Ze hebben een deel van hun volume via natuurlijke verdamping verloren en werden nooit bijgevuld. De hele voorraad van deze Petite Champagne-cognac werd in 1999 van een handelaar gekocht, in totaal 285 liter. Het is een bijna 100 jaar oude cognac, waarvan wel het bestaan kort na de Eerste Wereldoorlog te traceren was. Tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog ‘verdween’ hij uit de boeken. In 1946 kwam hij weer te voorschijn, maar ‘verdween’ echter opnieuw tot ergens in de jaren 70. Deze cognac is een van de mooiste schatten van La Gabare Grosperrin en is slechts in minieme hoeveelheden verkrijgbaar, namelijk 25 genummerde flessen per jaar! Hij wordt gebotteld in een oorspronkelijke fles van het einde van de 19e eeuw en geleverd in een houten ‘coffret’.

Culinair Advies
Puur drinken, al dan niet met een goede sigaar.

Wijnhuis

Ook de regio Cognac kent een geheim... een klein bedrijfje met de naam La Gabare. Guilhem Grosperrin koopt zeldzame cognacs die bijna altijd zijn voorzien van een oogstjaar en herkomstgebied, en net als sommige exclusieve whisky’s vaak uit één vat komen (single cask). Grosperrin kiest uitsluitend originele, ongekleurde en niet-gezoete cognacs. Die worden onder toezicht van een notaris onvermengd op fles gebracht. De kwaliteit van het gebodene is dan ook uniek. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Eigenlijk heet dit Franse gebied de Charente, maar vanwege de bekende drank cognac die hier gemaakt wordt, heet het in de volksmond wel de Cognac-streek. Hier wordt per jaar zo’n 9,3 miljoen hectoliter wijn gemaakt, vrijwel alleen maar wit, waarmee het de grootste witte wijn producerende streek van Frankrijk is. Die wijn wordt echter vrijwel geheel gebruikt voor destillatie van cognac.

De streek ligt net boven de Bordeaux-regio, in het westen grenzend aan de Atlantische Oceaan en in het oosten aan de Limousin. Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: La Gabare Grosperrin - Cognac Petite Champagne No. 14 1,0l

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen