Lafarge Vial - Côte de Brouilly

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 39,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, halfvol, rijp, verfijnd, elegant en met lichte houtrijping.
Druivenras Gamay
Regio / streek Beaujolais
Land Frankrijk
Oogst 2016
Serveertemperatuur 15 tot 17°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte kersen, aarbeien, chocolade, krentjes en iets van tabak. In het smaakpalet tonen van klein zwart fruit, cacao en een hint van peper, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met verfijnde maar aanwezige tannines.

Vinificatie
De Côte de Brouilly van Domaine Lafarge Vial komt van een perceel dat 0,66 hectare groot is met stokken die in 1968 geplant zijn. Eind september worden de druiven geoogst. Na een strenge selectie wordt 25% van de trossen intact gelaten en de rest onsteeld en licht gekneusd. Na een korte koude inweking laat men de druiven temperatuurgecontroleerd, zonder toevoeging van zwavel, de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in betonnen tanks. Na ongeveer 20 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oudere eikenhouten barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na een periode van 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Boeuf bourguignon, civet de lapin au Beaujolais, bressekip uit de oven en kaasjes zoals Saint-Nectaire en Reblochon.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Gamay
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen