- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Lemu Smaaktype Droog, medium vol, fruitig, zacht en soepel. Druivenras Carmenère Regio / streek Central Valley Land Chili Oogst 2018 Serveertemperatuur 16 tot 18°C Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst. inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Intens robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van kersen, aardbeien en peper. In het smaakpalet tonen van klein roodzwart fruit en iets van vanille, die gepaard gaan met zachte tannines en mild frisse zuren in de afdronk.Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven gekneusd en krijgen vervolgens bij 10°C een koude inweektijd van vijf dagen. Daarna volgt persing en 8 dagen lang een temperatuur gecontroleerde (28-29°C) alcoholische gisting op roestvrijstalen tanks. Aansluitend rijpt de wijn nog voor vier maanden in rvs-tanks waarin men eikenhouten staven heeft gehangen om de wijn hiermee een lichte houtsmaak te geven. Na de assemblage en eventuele lichte filtering volgt de botteling.Culinair Advies
Barbecue, stoofschotels, spaghetti bolognese, lasagna, pizza, ratatouille en niet te rijpe harde kazen.TIP: Lamsstoof op boerenbruin met mierikswortelpuree, gedroogde kerstomaatjes en knoflookmayonaise Wijnhuis
Op onze zoektocht naar toegankelijke en betaalbare wijnen uit Chili kwamen wij uiteindelijk uit bij Matetic, een vaste waarde in ons Chileense assortiment. Met dezelfde toewijding produceren zij onder de naam Lemu zeer pure kwaliteitswijnen van de beste terroirs van het land. De sauvignon blanc en chardonnay komen uit het relatief koele Curicó aan de voet van de Andes en leveren frisse wijnen op. De carmenère komt uit de prachtige Colchagua Valley: een van Chili’s beste gebieden voor rode wijn. Alle druiven worden met de hand geplukt en verwerkt volgens de laatste wijnmaaktechnieken. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
Central Valley is de belangrijkste wijnregio van Chili en begint onder de hoofdstad Santiago. De regio kan opgedeeld worden in vier subgebieden, waarvan Maipo veruit het bekendste is. Door de grootte van het gebied, verschillende klimaten en diverse bodemsoorten is de diversiteitaan druivenrassen in Central Valley enorm. Alle wijnen van deze regio...
Druivenras
Carmenère
Carmenère komt oorspronkelijk uit Bordeaux, waar het naast cabernet sauvignon en merlot onderdeel uitmaakte van de beroemde blend. Na de uitbraak van phylloxera verdween hij grotendeels van het toneel. Tot hij even later weer opdook in Chili. Daar stond hij al sinds halverwege de 19e eeuw aangeplant, maar de druif werd altijd voor merlot aangezien. Pas in 1994 werd ontdekt dat het carmenère was en sindsdien heeft Chili de druif omarmd als nationale trots. Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews