Lemu - Sauvignon Blanc

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 7,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Sauvignon Blanc
Regio / streek Central Valley
Land Chili
Oogst 2016
inhoud 0.75

Details

Een alcoholpercentage van 12,5%. Helder zeer licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, kruisbessen, passievrucht en subtiel iets van onkruid In het smaakpalet tonen van appel en wat tropisch fruit, die gepaard gaan met frisse, levendige zuren in de afdronk. Serveren: 8 tot 10°C. Bewaren: tot 2 jaar na de oogst.
Over dit product

Het wijnhuis

Uitgangspunt van Lemu is het maken van absolute top wijnen met duurzame principes en productie, het toepassen van biologisch-dynamische richtlijnen en methodes en een totaal respect voor de natuurlijke omgeving Het is dan ook nog eens de bedoeling dat dit als totaal concept een erfenis voor de volgende generaties zou moeten worden. Enkele jaren gelden heeft Matetic Vineyards het wijnbedrijf Lemu overgenomen Lemu ligt in de Valle Central en is in 2005 opgericht door Alfonso Undurraga and José Miguel Ovalle. Het merk Lemu heeft een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding in de categorie wijnen voor alledag Matetic Vineyards presenteert hiermee een breed scala aan Chileense wijnen, van de betere basis tot absolute top maar die een duidelijke signatuur gemeen hebben: ze zijn karaktervol, puur, zuiver en zitten barstensvol fruit.

Het gebied

Als er een land geschikt is voor wijnbouw dan is het wel Chili. Met een grote verscheidenheid aan bodemsamenstelling, variatie in valleien en hellingen, verschillende klimaten en natuurlijke barrières als de Stille Oceaan in het westen het Andesgebergte in het oosten en de Atacama woestijn in het noorden, kent Chili ideale omstandigheden voor de vitis vinifera. oftewel de druivenrank. De Chileense wijngebieden bevinden over een lengte van ongeveer 1400 km in het midden van Chili tussen 27° en 39° zuiderbreedte, grotendeels op de vlakke delen en hellingen van de rivierdalen op tamelijk rijke bodems. Hier is het makkelijk de droogte door middel van beheerste irrigatie te compenseren met het smeltwater uit de Andes Daarnaast zorgt de aanwezigheid van de oceaan en het hooggebergte voor de nodige verkoelende wind. Het klimaat in Chili is dermate gezond dat plantenziektes hier vrijwel niet voorkomen en men zeer makkelijk biologisch kan verbouwen Daarnaast heeft de phylloxera hier geen ravage kunnen aanrichten, waardoor de druivenplanten zelfs niet geënt worden op speciaal geselecteerde onderstokken. Valle Central is het wijngebied dat de bakermat is van de Chileense wijnbouw Het is een gebied dat ongeveer 400 kilometer lang is en uit een aaneenschakeling van valleien bestaat, zoals o.a. Valle de Maipo, Valle de Rapel, Valle de Curicó en Valle de Maulle, en dat 75% van de Chileense wijnen levert
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen