- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Domaine Léon Barral Smaaktype Volle, intense beleving, complex, zonder houtopvoeding. Druivenras Carignan, Cinsault, Grenache Regio / streek Languedoc-Roussillon Land Frankrijk Oogst 2016 Sluiting Kurk Serveertemperatuur 15 tot 17°C Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst. Natuurlijke werkwijze Vegan, Vin naturel en biologisch-dynamisch inhoud 0.75 Details
Smaakimpressie
Intense, donkere rode kleur. Complex aromatisch, volop specerijen, rijp fruitig en mineraal, met een hint van ‘dierlijke’ tonen. Krachtig, romig, complex en boeiend. Uitstekend evenwicht dankzij fris zuur en mineraliteit, lange finale.Vinificatie
Klassieke vinificatie: handmatige pluk en druivencontrole, alleen ontstelen van druiven van jonge wijngaarden, gebruik van natuurlijke zwaartekracht, geen toegevoegde zwavel, inweking (inclusief gisting) van 3 tot 4 weken, gisting met eigen natuurlijke gistcellen, regelmatig onderdompelen van de schillenkoek, lagering in betonnen kuipen en rvs-tanks, geen klaring, geen filtering. De ‘gewone’ Faugères wordt na 2 jaar opvoeding gebotteld.Culinair Advies
Wild! Gebakken of gegrild met een zoet-zure vruchtensaus (rode/zwarte/blauwe bessen, kersen, pruimen), gestoofd in rode wijn (Faugères) of gebraden uit de oven: altijd goed!Wijnhuis
Stoerder dan dit kun je het bijna niet krijgen. Fantastische wijnen en lekker eigenwijs! Didier Barral is een van de iconen van de Zuid-Franse wijnbouw en werkt volledig biologisch-dynamisch. Tussen zijn zeer oude wijngaarden staat niet alleen gras, maar grazen ook koeien en schapen, om de biodiversiteit van zijn wijngaarden te bevorderen. Deze wijnen zijn beperkt leverbaar, maar moet je zeker een keer in je leven geproefd hebben. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.
De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...
Druivenras
Carignan
Carignan is een druivenras dat twee gezichten heeft. Enerzijds is het een ras dat moeilijk te verbouwen is en dus veel gerooid wordt/werd, met name in de Languedoc. Anderzijds wint de druif bij geduldige wijnmakers aan populariteit voor karaktervolle wijnen. Alle wijnen met deze druif...Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen. Alle wijnen met deze druif...Cinsault
De officiële naam van de druif cinsault is eigenlijk cinsaut. In de Languedoc, waar de druif veel wordt gebruikt, is de officiële spelling met een 'l'. Wij zien vrijwel altijd wijnen van cinsault uit Languedoc; vandaar het gebruik van de spelling 'cinsault'. Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews