Les Bertrand - Beaujolais Pur Oh!

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 22,50
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, licht, rijp, karaktervol en sappig.
Druivenras Gamay
Regio / streek Beaujolais
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 14 tot 16°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Vin naturel
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bessen, kersen en wilde bloemen. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit, amandelen en een subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met milde tannines en frisse zuren in de afdronk.

Vinificatie
De druiven komen van een perceel van 0,75 hectare, met 40 tot 70 jaar oude druivenstokken. In september worden ze met de hand geoogst. Na een strenge selectie krijgen de intact gelaten trossen een koude inweking van enkele dagen. Aansluitend laat men de trossen temperatuur-gecontroleerd (10 tot 12°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in een afgesloten betonnen tank. Na circa 15 dagen volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op een betonnen cuve voor de malolactische gisting en om te rijpen. Na 7 maanden wordt de wijn zonder toevoeging van zwavel ongefilterd gebotteld. Dit gehele proces verloopt biologisch-dynamisch.

Culinair Advies
Paté en croûte, saucisson sec, salades, pasta, pizza en vegetarische lasagne.

Wijnhuis

Les Bertrand is een wijngoed in de Beaujolais dat in 1992 ontstond toen Guy Bertrand en zijn echtgenote Annick een deel van het familiewijngoed erfden. Tegelijkertijd kregen zij de mogelijkheid om enkele percelen te kopen van Château de Grand-Pré, dat eveneens in Fleurie ligt. Met de 7,5 hectare aan wijngaarden in de appellations Fleurie en Morgon begonnen Guy en Annick meteen stapsgewijs over te schakelen naar biologische wijnbouw. Zoon Yann besloot een stap verder te gaan, richting vin nature. De druiven worden nu biologisch-dynamisch geproduceerd, en de wijnen worden vrijwel zonder gebruik van zwavel gemaakt. Beaujolais in de meest pure vorm, zeer beperkt verkrijgbaar! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Gamay
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen