Les Bertrand - Fleurie Coup d'Folie

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8,5
NK
5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 21,95
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Gamay
Regio / streek Beaujolais
Land Frankrijk
Oogst 2014
inhoud 0,75

Details

2014. Beaujolais. Deze Beaujolais uit Fleurie, gemaakt van 100% gamay ondergaat 15 tot 18 dagen deels koolzuurvergisting in afgesloten tanks. Dit proces komt vanzelf op gang zonder de toevoeging van gisten, sulfiet of verhitting. Hierna wordt de wijn heel subtiel geperst en wordt vervolgens 5 tot 6 maanden deels in houten vaten opgeslagen en deels in RVS tanks. De wijn wordt zonder filtering gebottled, maar er wordt een kleine dosis sulfiet toegevoegd (minder dan 15 mg per liter). De wijn is zeer elegant met tonen van kers en drop. De wijn serveren tussen de 13 en 15 graden Celcius. Goed te combineren met salades en gevogelte.

Critici over deze wijn

HH
8,5
Harold Hamersma
Fleurige Fleurie. Vrolijke mededelingen op het achteretiket: 'La Nature, le Naturel.' Met de hand geplukt, met liefde gemaakt, ongefilterd daarom en zonder sulfiet. Drinkt u schoon.
NK
5
WineLife
Dartele beaujolais van de Bende zonder Zwavel uit Fleurie. Fleurie, waar ik tijdens een van m'n eerste wijnreisjes gekampeerd heb en we het zo moeilijk vonden al die verschillende cru's te onderscheiden. We voelden ons domme beginnelingen. Dat waren we ook, maar ervaren kenner Jules Chauvet vond in de jaren vijftig ook al dat al die beaujolais zoveel op elkaar leek. Hij was behalve wijnhandelaar ook chemicus en ontdekte dat 't 'm in een teveel aan sulfiet zat. Voeg je niet of nauwelijks sulfiet toe, dan proef je het eigen karakter van de wijn. Deze wou zich aanvankelijk niet blootgeven, werd met de dagen toch toegankelijker, en is tegen de tijd dat u dit leest vast swingend in vorm. Een fleurie nog mooier dan de onbereikbare meisjes van wie ik droomde in m'n tentje.
Over dit product

Het gebied

Beaujolais - Vaak wordt vergeten dat de Beaujolais ook gewoon tot de Bourgogne behoort. Het is echter de vreemde eend in de bijt en staat er als wijngebied dan ook volledig los van. Want dit is het land van de rode Gamay druif die zo goed overweg kan met de arme granieten bodems van de streek. Beaujolais kent drie kwaliteitsniveaus. De basis wordt gevormd door de AOC Beaujolais, vervolgens zijn er de Beaujolais Villages wijnen en de beste wijnen komen uit één van de tien Crus. Hieronder vallen o nder meer de gemeentes Fleurie, Brouilly, Chiroubles en Juliénas. Beaujolais maakt wijnen van verschillende allure, van de fruitige Beaujolais Primeur tot wijnen met rijpingspotentieel. Over het algemeen is Beaujolais echter geen wijn om lang te bewa ren.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen