Les Bertrand - Fleurie Coup de Foudre 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

PW
4,5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 32,00
Over de wijn

Specificaties

Producent Les Bertrand
Smaaktype Droog, halfvol, fruitig, rijp, zacht en puur.
Druivenras Gamay
Regio / streek Beaujolais
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 15 tot 17°C
Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Vin naturel
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bessen, kersen en irissen. In het smaakpalet rijp klein roodzwart fruit, amandelen en een subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met soepele tannines en frisse zuren in de afdronk.

Vinificatie
De Fleurie Coup de Foudre van Les Betrand is afkomstig van twee hectare wijngaarden die beplant zijn met stokken die een leeftijd hebben van ruim zestig jaar. Na een strenge en selectieve handmatige oogst, worden de druiven ontsteeld en krijgen 24 uur lang een koude inweking. Aansluitend laat men de druiven ongekneusd en temperatuur gecontroleerd zonder toevoeging van zwavel de alcoholische fermentatie (semi–carbonique) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuve's. Na ongeveer 20 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn middels zwaartekracht overgestoken op oudere eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na een periode van ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder toevoeging van zwavel en zonder filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische en biodynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Vleeswaren als b.v. saucisson sec de Bourgogne, rosette de Bourgogne en paté en croute, coq au beaujolais, aubergine lasagne en harde half gerijpte kazen als comté en gruyère.

Wijnhuis

Les Bertrand is een wijngoed in de Beaujolais dat in 1992 ontstond toen Guy Bertrand en zijn echtgenote Annick een deel van het familiewijngoed erfden. Tegelijkertijd kregen zij de mogelijkheid om enkele percelen te kopen van Château de Grand-Pré, dat eveneens in Fleurie ligt. Met de 7,5 hectare aan wijngaarden in de appellations Fleurie en Morgon begonnen Guy en Annick meteen stapsgewijs over te schakelen naar biologische wijnbouw. Zoon Yann besloot een stap verder te gaan, richting vin nature. De druiven worden nu biologisch-dynamisch geproduceerd, en de wijnen worden vrijwel zonder gebruik van zwavel gemaakt. Beaujolais in de meest pure vorm, zeer beperkt verkrijgbaar! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Gamay
Gamay is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk. Er is zelfs een document gevonden uit 1395, waarin stond dat men per direct moest stoppen met gamayteelt in de Bourgogne. Hij zou zogenaamd schadelijk zijn voor de gezondheid. De waarheid lag gelukkig iets anders. Gamay is een vroeg rijpende druif en kan, als je niet oplet, lekker gaan woekeren. Hoge opbrengst: lage kwaliteit. Dat kon de Bourgogne niet gebruiken. Gelukkig heeft gamay later een thuis gevonden in de Beaujolais. Hier is het zelfs de enige toegestane blauwe druif. Buiten de Beaujolais vind je gamay sporadisch in de Loire, Mâconnais en Savoie. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

PW
4,5
Perswijn
2015: Rood fruit, fris, fijn, zwoel. Zacht, fris, elegant, fijn, diepgang.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Les Bertrand - Fleurie Coup de Foudre 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen