- Over de wijn
-
Specificaties
Smaaktype Droog, halfvol, fruitig, rijp, zacht en puur. Druivenras Gamay Regio / streek Beaujolais Land Frankrijk Oogst 2017 Serveertemperatuur 15 tot 17°C Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst. Natuurlijke werkwijze Vin naturel inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Helder diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bessen, kersen en irissen. In het smaakpalet rijp klein roodzwart fruit, amandelen en een subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met soepele tannines en frisse zuren in de afdronk.Vinificatie
De Fleurie Coup de Foudre van Les Betrand is afkomstig van twee hectare wijngaarden die beplant zijn met stokken die een leeftijd hebben van ruim zestig jaar. Na een strenge en selectieve handmatige oogst, worden de druiven ontsteeld en krijgen 24 uur lang een koude inweking. Aansluitend laat men de druiven ongekneusd en temperatuur gecontroleerd zonder toevoeging van zwavel de alcoholische fermentatie (semi–carbonique) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuve's. Na ongeveer 20 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn middels zwaartekracht overgestoken op oudere eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na een periode van ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder toevoeging van zwavel en zonder filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische en biodynamische regels en voorschriften.Culinair Advies
Vleeswaren als b.v. saucisson sec de Bourgogne, rosette de Bourgogne en paté en croute, coq au beaujolais, aubergine lasagne en harde half gerijpte kazen als comté en gruyère.Regio
Druivenras
- Beoordelingen
-
Reviews
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer