Les Bertrand - Julienas Pur Ju 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 29,95
Over de wijn

Specificaties

Producent Les Bertrand
Smaaktype Droog, licht tot halfvol, rijp, zuiver en elegant.
Druivenras Gamay
Regio / streek Beaujolais
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 15 tot 17°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Vin naturel
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van frambozen, bosaardbeien, kersen en lelies. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit, iets van kaneel en een rokerige toets, die gepaard gaan met elegante tannines en frisse zuren in de afdronk.

Vinificatie
De druiven voor Pur Ju... komen van een 1 hectare groot perceel met 45 jaar oude wijnstokken. In september worden ze met de hand geoogst. Na een strenge selectie geeft men de intact gelaten trossen een koude inweking. Aansluitend laat men de trossen temperatuur-gecontroleerd (10 tot 12°C) de alcoholische fermentatie met wilde gisten ondergaan in een afgesloten betonnen tank. Na circa 18 dagen volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oude eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en om te rijpen. Na 8 maanden wordt de wijn zonder toevoeging van zwavel ongefilterd gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologisch-dynamische voorschriften.

Culinair Advies
Saucisson sec, coq au Beaujolais en kazen als Saint-Nectaire en Comté.

Wijnhuis

Les Bertrand is een wijngoed in de Beaujolais dat in 1992 ontstond toen Guy Bertrand en zijn echtgenote Annick een deel van het familiewijngoed erfden. Tegelijkertijd kregen zij de mogelijkheid om enkele percelen te kopen van Château de Grand-Pré, dat eveneens in Fleurie ligt. Met de 7,5 hectare aan wijngaarden in de appellations Fleurie en Morgon begonnen Guy en Annick meteen stapsgewijs over te schakelen naar biologische wijnbouw. Zoon Yann besloot een stap verder te gaan, richting vin nature. De druiven worden nu biologisch-dynamisch geproduceerd, en de wijnen worden vrijwel zonder gebruik van zwavel gemaakt. Beaujolais in de meest pure vorm, zeer beperkt verkrijgbaar! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Gamay
Gamay is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk. Er is zelfs een document gevonden uit 1395, waarin stond dat men per direct moest stoppen met gamayteelt in de Bourgogne. Hij zou zogenaamd schadelijk zijn voor de gezondheid. De waarheid lag gelukkig iets anders. Gamay is een vroeg rijpende druif en kan, als je niet oplet, lekker gaan woekeren. Hoge opbrengst: lage kwaliteit. Dat kon de Bourgogne niet gebruiken. Gelukkig heeft gamay later een thuis gevonden in de Beaujolais. Hier is het zelfs de enige toegestane blauwe druif. Buiten de Beaujolais vind je gamay sporadisch in de Loire, Mâconnais en Savoie. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Les Bertrand - Julienas Pur Ju 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen