Les Bertrand - Julienas Pur Ju
€ 31,95
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Gamay |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Beaujolais |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Les Bertrand |
Land | Frankrijk |
Details
Les Bertrand is een wijnhuis dat gevestigd is in de wijnstreek Beaujolais in Frankrijk. Het wijnhuis is opgericht in 1874 en is gespecialiseerd in de productie van wijnen gemaakt van de Gamay druif. Een van de populaire wijnen van Les Bertrand is Julienas Pur Ju. Deze wijn is gemaakt van 100% Gamay druiven afkomstig uit de AOC Julienas. De druiven worden handmatig geplukt en worden gefermenteerd met behulp van natuurlijke gisten, zonder toevoeging van enige chemische stoffen. De wijn heeft een helderrode kleur en is vol van smaak met tonen van aardbeien, bosbessen en kers. Het heeft een frisse, fruitige afdronk en een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad. Julienas Pur Ju is een perfecte wijn om te serveren bij gerechten zoals rood vlees, gegrilde groenten en kaas. Het is ook een geweldige wijn om te drinken als aperitief of bij een feestelijke gelegenheid. Les Bertrand is een wijnhuis met een rijke historie en een goede reputatie voor de productie van hoogwaardige wijnen. Julienas Pur Ju is een uitstekende keuze voor wijnliefhebbers op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige wijn uit de Beaujolais regio.
smaakimpressie
Helder, diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van frambozen, bosaardbeien, kersen en lelies. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit, iets van kaneel en een rokerige toets, die gepaard gaan met elegante tannines en frisse zuren in de afdronk.
vinificatie
De druiven voor Pur Ju... komen van een 1 hectare groot perceel met 45 jaar oude wijnstokken. In september worden ze met de hand geoogst. Na een strenge selectie geeft men de intact gelaten trossen een koude inweking. Aansluitend laat men de trossen temperatuur-gecontroleerd (10 tot 12°C) de alcoholische fermentatie met wilde gisten ondergaan in een afgesloten betonnen tank. Na circa 18 dagen volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oude eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en om te rijpen. Na 8 maanden wordt de wijn zonder toevoeging van zwavel ongefilterd gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologisch-dynamische voorschriften.