Les Héritiers du Comte Lafon - Clos de la Crochette Magnum 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 59,00
Over de wijn

Specificaties

Producent Héritiers du Comte Lafon
Smaaktype Fris, medium vol, aromatisch, met houtopvoeding.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Frisse en complexe neus met accenten van rijpe citrusvruchten, peper, specerijen, mineralen (natte kalksteen na een regenbui) en een hint van hout, herinnerend aan een mooie Meursault. Levendig fris van smaak, elegant, sappig, mondvullend en mineraal. Lange, zuivere en verfrissende finale.

Vinificatie
De met de hand geplukte druiven worden bij aankomst in de wijnkelders niet gekneusd maar langzaam en zacht pneumatisch geperst. Hierdoor verkrijgt men zuivere en heldere sappen van hoge kwaliteit. Na een periode van natuurlijke bezinking worden de heldere sappen in ‘demi-muids’ vaten (500-700 liter), RVS tanks of gebruikte foeders (48 hl) overgeheveld, waarna de gisting plaatsvindt. Tot aan de botteling blijven de jonge wijnen enige maanden op hun fijne bezinksel rusten.

Culinair Advies
Chique aperitiefwijn; aanbevolen bij ‘poulet/poularde de Bresse’ of kalfsvlees in witte wijnsaus, romige risotto met kalfsvlees of zeevis.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Les Héritiers du Comte Lafon - Clos de la Crochette Magnum 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen