Les Héritiers du Comte Lafon - Milly-Lamartine Magnum 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
92

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 49,00
Over de wijn

Specificaties

Producent Héritiers du Comte Lafon
Smaaktype Droog, halfvol, fris, elegant, mineralig en redelijk complex.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na aankoop.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Helder, strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, wilde witte rozen, appelbloesem, gele pruimen en iets van hooi. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit, rijpe golden delicious en een licht mineralige toets, die gepaard gaan met een lange afdronk met fraaie zuren.

Vinificatie
Eind augustus, begin september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt een extreem voorzichtige persing van de druiven plaats, waarna het sap 12 uur lang rust krijgt om grovere bestanddelen te laten bezinken, met aansluitend een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt na ruim 2 weken de jonge wijn grotendeels overgestoken op schone rvs-tanks en een klein deel op grote eikenhouten foeders, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en op de ‘lie’ te rijpen. Na ongeveer 1 jaar wordt de wijn zonder klaring en eventueel na een zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Aperitief, jambon persillé, rivierkreeftjes, zoetwatervis als snoekbaars, salades, quiches, kalfsoester in roomsaus en milde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
92
Wine Spectator
2016: An appealing mix of oak spice, mineral, peach and citrus fruit aromas and flavors are the highlight of this suave white that's harmonious and long, with a lingering aftertaste of citronella and stone.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Les Héritiers du Comte Lafon - Milly-Lamartine Magnum 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen