Cante Merle - Blanc

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay, Sauvignon Blanc, Terret, Ugni Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Inhoud 0,75
Wijnhuis Les Vignerons d'Alignan du Vent
Land Frankrijk

Details

Een wijn met een heerlijk breed palet door de diversiteit aan druiven. Want gemaakt van Sauvignon Blanc, Ugny Blanc, Terret, Chardonnay en Viognier. De Ugni Blanc en Terret geven het een natuurlijke frisheid mee, de stuivende geuren komen van de Sauvignon Blanc en haar rijkdom en diepte qua smaak van Chardonnay en Viognier. De druiven zijn 's nachts geplukt om frisheid te behouden. Een lekker fris glas wit, geurend naar bloemen en fruit. In de mond geeft de wijn heerlijk zachte tonen en frisheid: de ideale 'elke dag' wijn!

smaakimpressie

Verfrissende, levendige, aromatische (citrusfruit), mondvullende witte wijn met een hint van ziltige mineraliteit. Fris en zacht droog.

vinificatie

De druiven worden ’s nachts geoogst om ze koel bij het wijnbedrijf te krijgen. Na volledige ontsteling worden ze langzaam pneumatisch geperst. Na een koude behandeling om de most op een natuurlijke wijze te klaren, vindt de gisting plaats bij 13 tot 15°C. Zo worden de aromatische bestanddelen zoveel mogelijk behouden. De jonge wijn wordt na de gisting nog 4 tot 6 maanden opgevoed op de eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) met regelmatige ‘remuage’ (los- en doorroeren van het bezinksel).