Cante Merle - Rosé

Nog %1 beschikbaar
Les Vignerons d'Alignan du Vent Op onze zoektocht naar betaalbare wijnen van hoge kwaliteit en met een goede presentatie, proefden wij destijds de Vins de France van Cante Merle. Alle drie zeer smaakvol, zuiver en ongekend goed.

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Inhoud 0,75
Producent Les Vignerons d'Alignan du Vent
Land Frankrijk

Details

Dat kosten noch moeite worden gespaard om dit heerlijke glas rosé te maken blijkt wel! De druiven worden zelfs 's-nachts geplukt om de optimale frisheid te bewaren. De wijn is slechts heel kort in contact te zijn geweest met de druivenschillen, wat z'n prachtig licht roze kleur geeft. Het resltaat? Een zachte rosé die geurt naar fijn rood fruit, met een mooie rondeur en frisheid. Echt genieten!

smaakimpressie

Verfrissende, levendige, aromatische (rode vruchtjes en specerijen), mondvullende roséwijn, rijk, gul en gastronomisch. Een typische rosé voor de mooiste dagen, van de lente tot de herfst.

vinificatie

De druiven worden ’s nachts geoogst om ze koel bij het wijnbedrijf te krijgen. De blauwe druiven voor de rosé blijven korte tijd in contact met het sap om zo de fijne rosékleur en subtiele roodfruitgeurtjes af te geven. Vervolgens wordt het sap overgeheveld naar een andere tank, zonder de blauwedruivenschillen. Na een koude behandeling om de most op een natuurlijke wijze te klaren, vindt de vergisting evenals bij de witte wijn op een koele temperatuur plaats (13 tot 15°C). Zo worden de aromatische bestanddelen zoveel mogelijk behouden.