Domaine Les Yeuses

Op een steenworp afstand van de Middellandse Zee, in het plaatsje Mèze, bevindt zich Domaine Les Yeuses. De gebroeders Jean-Paul en Michel Dardé staan aan het roer van het wijndomein. Ze maken wijn in de moderne stijl. Dat is met name te danken aan de ligging van de wijngaarden, die zich uitstrekken in de heuvels van Thau. Er heerst een mediterraan klimaat, maar de nabijheid van de Middellandse Zee zorgt voor de nodige verkoeling. Het resultaat? De gebroeders Dardé maken wijnen met veel fruitaroma’s en sappige zuren.

Lees verder...

In totaal beschikt het wijnhuis over 70 hectare wijngaarden in de Languedoc. De bodemsoorten zijn divers, maar overwegend kalkrijk.

Zuid-Franse wijnen met goede prijs-kwaliteitverhouding

Domaine Les Yeuses maakt toegankelijke, soepele wijnen met een eigen identiteit en een constante kwaliteit, ieder jaar opnieuw. De combinatie van het klimaat en de kalkrijke bodems stelt hen in staat wijnen te maken in een moderne, elegante stijl. Het zijn wijnen die zich onderscheiden door aroma’s van rijp fruit, sappige zuren en groot drinkplezier. Domaine Les Yeuses heeft zich toegelegd op het maken van monocépages van internationale druivenrassen als chardonnay, sauvignon blanc, merlot en syrah. Ook wordt er een wijn gemaakt van vermentino en maken ze o.a. een blend van viognier en colombard, genaamd Delic'Yeuses Blanc.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen