Les Yeuses - Le Petit Merlot 2019

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 7,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Domaine Les Yeuses
Smaaktype Fris, medium vol, krachtig en aromatisch.
Druivenras Merlot
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2019
Sluiting Schroefdop
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Vegan
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diepe granaatrode kleur. Zeer expressieve neus volop rode vruchten. Fris en strak in aanzet, de wijn wint aan kracht in de mond en eindigt met elegante tannines.

Vinificatie
De merlot wijngaarden liggen op iets steilere heuvelflanken met een kleibodem. De druiven worden begin september geoogst. Na het ontstelen van de trossen volgt een 20 dagen lange inweking op schillen om meer fruit aroma’s te verkrijgen. Na de gisting op 28°C krijgt de jonge wijn 12 maanden rust in tanks.

Culinair Advies
Uitstekende begeleider van allerlei Mediterrane gerechten maar ook zeer verdienstelijk bij delicaat gekruide gerechten uit de Oosterse keuken.

Wijnhuis

Op een steenworp afstand van de Middellandse Zee, in het plaatsje Mèze, bevindt zich Domaine Les Yeuses. De gebroeders Jean-Paul en Michel Dardé staan aan het roer van het wijndomein. Ze maken wijn in de moderne stijl. Dat is met name te danken aan de ligging van de wijngaarden, die zich uitstrekken in de heuvels van Thau. Er heerst een mediterraan klimaat, maar de nabijheid van de Middellandse Zee zorgt voor de nodige verkoeling. Het resultaat? De gebroeders Dardé maken wijnen met veel fruitaroma’s en sappige zuren. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Merlot
Merlot is de populairste en meest aangeplante druif van de nobele druivenrassen. Er zijn vele rassen die meer aangeplant zijn dan merlot, maar geen van alle kunnen die zulke elegante en goede wijnen geven als merlot. De populariteit van merlot is waarschijnlijk te danken aan het vriendelijk soepele karakter, gecombineerd met potentiële grootsheid van de wijnen. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Les Yeuses - Le Petit Merlot 2019

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen