Winnaar Wijnconcours 2022

Lievland - Chenin Blanc Old Vines

Perswijn wijnconcours - 100 beste van 2022

Winnaar
€ 13,95
Nog %1 beschikbaar
Lievland Vineyards Riaan Möller - Head winemaker bij Lievland: "Zuid-Afrikaanse wijnen worden wijnen uit ‘de nieuwe wereld’ genoemd, maar met de lange geschiedenis van druiventeelt in de Kaap, denk ik dat het beter is om te zeggen dat we de perfecte balans vinden tussen nieuwe en ouderwetse stij . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chenin Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Coastal Region
Inhoud 0,75
Producent Lievland Vineyards
Land Zuid-Afrika

Details

De Lievland - Chenin Blanc Old Vines is een witte wijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is gemaakt van 100% Chenin Blanc druiven die afkomstig zijn van oude wijnstokken. Deze wijnstokken zijn tussen de 35 en 50 jaar oud en geven druiven met een hogere concentratie van smaak en aroma. De Lievland - Chenin Blanc Old Vines wordt geproduceerd door de Lievland Wine Estate, gelegen in Stellenbosch, een van de belangrijkste wijngebieden van Zuid-Afrika. De wijn wordt gefermenteerd en gerijpt op roestvrijstalen tanks, waardoor de natuurlijke smaken en aroma's van de druiven behouden blijven. De wijn heeft een heldere, strogele kleur en een aroma van vers fruit, zoals perziken en appels. De smaak is fris en fruitig met tonen van citrus en een subtiele hint van honing. De afdronk is zacht en aangenaam. De Lievland - Chenin Blanc Old Vines is een uitstekende aperitiefwijn of past perfect bij gegrilde vis of witvleesgerechten. Het is ook een geweldige wijn om te combineren met sushi of andere Aziatische gerechten

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, meloen, perzik en iets van bijenwas. In het smaakpalet tonen van citroenschil, appel, ananas en een hint van kokos en amandelen, die gepaard gaan met een frisse afdronk met fraaie zuren.

vinificatie

De Chenin Blanc Old Vines van Lievland Vineyards wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van wijngaarden in de Paarl-regio. Na de oogst worden de druiven in de vinificatiekelder direct ontsteeld en geperst. Het sap krijgt ongeveer 24 uur gekoeld rust, zodat de grovere bestanddelen kunnen bezinken. Hierna laat men het schone sap temperatuur-gecontroleerd (15°C) de alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na 2 weken wordt de jonge wijn deels overgestoken op schone rvs-tanks en deels op gebruikte eikenhouten barriques, waarbij speciaal geselecteerde gisten worden toegevoegd. Na enkele maanden rijping wordt de wijn geassembleerd, geklaard, gefilterd en gebotteld.