Losada - El Pajaro Rojo

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

DC
88

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 12,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Losada Vinos de Finca
Smaaktype Droog, halfvol, rijp, fruitig, sappig en met lichte houtrijping.
Druivenras Mencía
Regio / streek Bierzo
Land Spanje
Oogst 2017
Serveertemperatuur 14 tot 16°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, rode kersen, spekjes en kaneel. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, pruimen en specerijen, die gepaard gaan met een afdronk met sappige tannines en frisse zuren.

Vinificatie
Eind september vindt de oogst plaats. In de vinificatieruimte worden de druiven ontsteeld en gekneusd waarna men deze ruim een week lang temperatuur gecontroleerd de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten laat ondergaan in grote roestvrijstalen tanks. Daarna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte Franse eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na vier maanden wordt de wijn geassembleerd en na klaring en lichte filtering gebotteld.

Culinair Advies
Barbecue, entrecote, gegrilde worstjes, pasta, pizza en rijk gevulde salades.

TIP: Kamperlam, doperwtencrème en loof, zilte groenten, snijbiet, poeder van zeekraal en ansjovis-jus

Wijnhuis

Losada Vinos de Finca ligt in het dorp Cacabelos, in het hart van de Bierzo. Bierzo is een kleine wijnstreek in het noordwesten van Castilla y León, Spanje. Het wijnhuis is opgericht in 2004 door een groep wijnbouwveteranen. Hun doel is om de wijnen van de streek naar een hoger niveau te tillen, met elegantie, balans en puurheid als prioriteit. Daarmee pakken ze het anders aan dan de meeste wijnmakers in de streek, die vooral krachtige wijnen voortbrengen met een duidelijke invloed van houtrijping. Losada Vinos de Finca gaat voor elegantie en wijnen met een soepele structuur waarin het hout een bijrol krijgt in plaats van de hoofdrol. Niet alleen in het wijn maken zijn ze hun stappen ver vooruit, ook het wijnhuis ziet er ultramodern uit. Het is één met de natuur, een mooie creatie van architect Jesus Manzanares, zeker het bezoeken waard. Losada Vinos de Finca is het eerste wijnhuis dat single vineyard wijnen maakt van mencía in Bierzo. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Bierzo is een regio in het noordwesten van Spanje, in de grotere regio Castilla y León gelegen. Het is een klassiek wijngebied, maar krijgt de laatste tijd meer aandacht, omdat er steeds meer kwaliteitswijn wordt geproduceerd.

De regio Bierzo ligt in het deel van Spanje dat net over Portugal heen hangt. Iets noordelijker ligt een kleine bergpartij, die de regio enigszins beschermt tegen de natte en koude invloeden van de Atlantische oceaan. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Mencía
Mencía is een van de druiven die de laatste decennia weer enorm in de spotlights staan. Hoewel de druif wereldwijd niet veel is aangeplant, is mencía de verpersoonlijking van de Spaanse terugkeer naar eigen roots: autochtone druiven, waarvan interessante en streekeigen wijnen gemaakt worden. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

DC
88
Decanter
2016: Young and still a little raw, with chalky tannins and firm acidity, though there's an appealing vibrancy to the palate.
Hubrecht Duijker
Een nieuwe jaargang, een nieuwe importeur en een nieuwe prijs, ziedaar de jaargang 2017 van El Pájaro Rojo. Deze ‘rode vogel’ komt uit Bierzo, in het noordwesten van Spanje, en van de autochtone mencía druif aldaar, oude stokken. Het is een donkerrode, vlezige wijn met in zijn gespierde smaak doses drop en zwart plus besfruit, ondersteund door een zachte kruidigheid en een vleugje vanille.In 1960 schreef de Bordeaux-professor Emile Peynaud ’Op een dag zal Bierzo een van Europa’s beste gebieden zijn voor de bereiding van grote rode wijnen’, en zo te proeven kreeg de Fransman gelijk. Het domein achter El Pájaro is Losada, een jaar of vijftien jaar geleden gesticht door een groep enthousiastelingen die tevens een moderne kelder bouwden.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Losada - El Pajaro Rojo

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen