Losada - Altos de Losada El Cepón

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Mencía
Afsluiting Kurk
Regio Bierzo
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Losada
Land Spanje

Details

Losada - Altos de Losada El Cepón is een wijn uit de regio Bierzo in Noordwest-Spanje. De wijn wordt gemaakt van de Mencía druif, die bekend staat om haar fruitige smaken en fijne tannines. De El Cepón wordt geproduceerd door bodega Losada, een familiebedrijf dat al generaties lang wijn maakt in Bierzo. De wijn wordt gemaakt van druiven uit de hooggelegen wijngaarden van Losada, waar de druiven langer rijpen en een hogere kwaliteit fruit opleveren. De El Cepón is een volle, krachtige wijn met aroma's van zwarte bessen, kersen en een vleugje specerijen. De smaak is rijk en complex met een goede balans tussen fruit en tannines. De wijn is geschikt om te drinken bij een stevige maaltijd, zoals rood vlees of wildgerechten. De El Cepón wordt vaak beschouwd als een van de beste wijnen uit Bierzo en is bekroond met diverse prijzen en onderscheidingen.

smaakimpressie

Diep donker paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van bosbessen, wilde frambozen, balsamico en vers gebrande koffie. In het smaakpalet intense tonen van rijpe bosvruchten, sinaasappelschil, chocolade, nootmuskaat en zwarte peper, die gepaard gaan met een lange afdronk met rijpe tannines en subtiele zuren.

vinificatie

De Altos de Losada El Cepón van Losada Vinos de Finca is afkomstig van vier hectare van de wijngaard El Cepón die bepant is met ruim vijftig jaar oude stokken en die biologisch bewerkt wordt. Eind september vindt de oogst handmatig plaats. In de vinificatieruimte krijgen de druiven enkele dagen lang een koude inweektijd om zo meer kleur en aroma's te verkrijgen. Hierna volgt ontsteling en kneuzing van de druiven waarna men deze ruim twee weken lang temperatuur gecontroleerd de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten laat ondergaan in grote roestvrijstalen tanks. Daarna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques (35% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na vijftien maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder filtering gebotteld.