MAN Family wines - Warrelwind Sauvignon Blanc

€ 8,25
Nog %1 beschikbaar
MAN Family Wines MAN Family Wines is in 2001 opgericht in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, verwijst MAN Family Wines naar drie vrouwen: Marie, Anette en Nicky. Het zijn de partners van de drie oprichters: José Conde van Stark-Condé en de broers Tyrrel en Philip M . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Coastal Region
Inhoud 0,75
Producent MAN Family Wines
Land Zuid-Afrika

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van appel, rijpe kruisbessen, net gemaaid onkruid en wat tropisch fruit. In het smaakpalet tonen van limoen, zwarte bessen en ananas, die gepaard gaan met een sappige afdronk met frisse zuren.

vinificatie

De Warrelwind Sauvignon Blanc van MAN Family Wines wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn uit de regio's Agter-Paarl, Stellenbosch, Franschhoek en Elgin. Na de oogst worden de druiven in de vinificatiekelder geperst, waarna men het sap ongeveer 24 uur gekoeld laat rusten, zodat de grovere bestanddelen kunnen bezinken. Vervolgens laat men het schone sap temperatuurgecontroleerd (13°C) de alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na 3 weken wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor een 3 maanden durende rijping op de fijne ‘lie’ zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt, om zo een optimale frisheid in de wijn te behouden. Na assemblage wordt de wijn geklaard, gefilterd en gebotteld.