Man O' War - Sauvignon Blanc

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 17,95
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Sauvignon Blanc
Regio / streek Waiheke Island
Land Nieuw-Zeeland
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Licht goudgeel van kleur met tranen in het glas, een expressieve neus van rijpe kruisbes en tonen van asperges, wat groene paprika en kruidigheid. Droog, fris en intens, expressief en elegant maar de wijn heeft ook iets typisch, iets vettigs. Dat maakt de wijn interessant en spannend. Mooie balans, rijp wit - en citrusfruit, maar ook mango en groene appel. Daar doorheen gevlochten bemerk je een ziltige minerale toets afkomstig van de vulkanische bodem. Klein zoetje mooie lengte. De vettigheid komt van een klein percentage semillion druiven die ook in deze 'Sauvignon Blanc' voor komen.
Over dit product

Het wijnhuis

Man O' War is vernoemd naar de naam van de baai bij het eiland Waiheke in Nieuw-Zeeland. Waiheke Island is een relatief klein eiland (grootte ongeveer vergelijkbaar met Texel) gelegen tegenover de havenstad Auckland op het noordelijke eiland van Nieuw- Zeeland. Glooiende groen begraste bergen en heuvels op een bodem van vulkanische gesteente. Dat gesteente bevat veel mineralen als magnesium en ijzer. Naast het gesteente zijn er ook veel klei- en leemhoudende bodems. Relatief warm, maar met veel zeewind en de al eerder genoemde bodemeigenschappen creëren een ideaal microklimaat voor de wijngaarden. De Franse wijnstijlen uit de Bordeaux en de Bourgogne vormen een inspiratiebron voor Man O' War.

Het gebied

Waiheke Island - Waiheke Island is een relatief klein eiland (grootte ongeveer vergelijkbaar met Texel) oostelijk gelegen tegenover de havenstad Auckland op het noordelijke eiland van Nieuw- Zeeland. Glooiende groen begraste bergen en heuvels op een bodem van vulkanische gesteente. Dat gesteente bevat veel mineralen als magnesium en ijzer. Naast het gesteente zijn er ook veel klei- en leemhoudende bodems. Relatief warm, maar met veel zeewind en de al eerder genoemde bodemeigenschappen creëren die een ideaal microklimaat voor de wijngaarden. Niet alleen voor de in Nieuw-Zeeland over vertegenwoordigde sauvignon blanc, maar ook chardonnay, sémillion, pinot gris en rode druiven zoals cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, malbec (NB!), petit verdot, syrah.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen