Man O' War - Warspite

Nog %1 beschikbaar
Man O' War Man O’ War is vernoemd naar de baai bij het eiland Waiheke in Nieuw-Zeeland. Waiheke is een relatief klein eiland, ongeveer vergelijkbaar met Texel, tegenover de havenstad Auckland op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Je vindt er glooiende, groen begraste bergen en heuvels met een bod . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc, Malbec, Merlot
Afsluiting Schroefdop
Regio Ponui Island
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Man O' War
Land Nieuw-Zeeland

smaakimpressie

Diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zeer rijpe zwarte kersen, rode aalbessen, geroosterde rode paprika, laurier, tijm en ceder. In het smaakpalet tonen van rode en zwarte bessen, blauwe pruimen, vanille en een rokerige toets, die gepaard gaan met een intense, lange afdronk met duidelijke tannines en frisse zuren.

vinificatie

De drie verschillende wijngaarden voor Warspite zijn gesitueerd op het kleine Ponui Island, dat tegenover de Man O' War Bay ligt. De druiven worden in optimale conditie geoogst, met de hand geplukt en tros voor tros en druif voor druif geselecteerd, en dit dan ook nog eens per afzonderlijke wijngaard. Vervolgens worden de druiven licht gekneusd en laat men de most 30 dagen lang de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na het persen van de druiven wordt de jonge wijn geassembleerd en overgestoken op Franse eikenhouten barriques (42% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na 24 maanden wordt de wijn definitief geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld.