Masseria Li Veli - Askos Primitivo di Manduria

€ 24,95
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Primitivo
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Geschiedenis in het glas! Wijnproducent Li Veli heeft onder de naam ASKOS een selectie zeer speciale wijnen uitgebracht van herontdekte, her-geselecteerde en her-aangeplante druivensoorten in en uit Apulië. Het zijn historische inheemse druivensoorten uit Apulië, de regio waar in de klassieke oudheid de Grieken tal van wijngaarden aanplantten met deze nu bijna verloren gewaande druivensoorten. Deze druiven worden op de meest geschikte terroirs aangeplant, passend bij de traditionele wijze van verbouwen (denk aan o.a. pergola). Askos is het Griekse woord voor wijnkruik. Per jaar in beperkte hoeveelheden beschikbaar. Volle robijnrode kleur met een lichtpaarse gloed. De geur trakteert op verfijnd rood fruit als framboos, zure kersen en zwarte bessen afgewisseld door dropjes, rabarber en leer. In de uitbundige en elegante smaak komt alles weer in optima forma voorbij, ondersteund door ronde tanninen en aangename zuren die ons hiermee een lange, levendige afdronk bezorgt.

smaakimpressie

Doorzichtig, kersenrood van kleur met een zweem van oranje. In de neus aroma’s van zeer rijpe aardbeien, bessen, pruimen, kreupelhout en vanille. In het smaakpalet tonen van gestoofd rijp rood fruit en specerijen als kaneel en vanille, die gepaard gaan met een zwoele afdronk met zachte tannines en milde zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de druiven handmatig geoogst. Na een strenge selectie worden deze in de vinificatiekelder gekneusd en vervolgens laat men ze in roestvrijstalen tanks temperatuurgecontroleerd de alcoholische gisting ondergaan. Ruim 2 weken later volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques van 225 liter voor de malolactische gisting en rijping. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.