Masseria Li Veli - Askos Primitivo di Manduria

€ 24,95
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Primitivo
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Masseria Li Veli
Land Italië

smaakimpressie

Doorzichtig, kersenrood van kleur met een zweem van oranje. In de neus aroma’s van zeer rijpe aardbeien, bessen, pruimen, kreupelhout en vanille. In het smaakpalet tonen van gestoofd rijp rood fruit en specerijen als kaneel en vanille, die gepaard gaan met een zwoele afdronk met zachte tannines en milde zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de druiven handmatig geoogst. Na een strenge selectie worden deze in de vinificatiekelder gekneusd en vervolgens laat men ze in roestvrijstalen tanks temperatuurgecontroleerd de alcoholische gisting ondergaan. Ruim 2 weken later volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques van 225 liter voor de malolactische gisting en rijping. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.