Masseria Li Veli - Garrisa Susumaniello Salento

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 12,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Masseria Li Veli
Smaaktype Droog, vol, rijp, zacht en met lichte houtrijping.
Druivenras Susumaniello
Regio / streek Puglia
Land Italië
Oogst 2018
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, frambozen, morello kersen, gedroogde wilde kruiden en een hint van vanille. In het smaakpalet tonen van rijp roodzwart fruit en specerijen als kaneel en kruidnagel, die gepaard gaan met een sappige en zwoele afdronk met zachte tannines en milde zuren.

Vinificatie
Eind augustus worden de druiven handmatig geoogst, waarna men deze in de vinificatiekelder kneust en vervolgens in roestvrijstalen tanks temperatuur gecontroleerd (de alcoholische gisting laat ondergaan. Ruim twee weken later volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse gebruikte eikenhouten 225 liter barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na zes maanden wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.

Culinair Advies
Barbecue, gegrilde entrecote, lamsbout, stoofgerechten en rijpe kazen als pecorino en cantal.

Wijnhuis

De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli werd door de Italiaanse econoom Marquis Antonio di Viti de Marco gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf. Met hun meer dan veertig jaar wijnbouwervaring brengen ze onder het ASKOS-project (Grieks voor ‘karaf’) bijna verloren gegane, authentieke, regionale druivenrassen terug op het internationale wijntoneel. De naam is een eerbetoon aan de Grieken, die de wijnbouw naar Zuid-Italië brachten. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Susumaniello
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Masseria Li Veli - Garrisa Susumaniello Salento

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen