Masseria Li Veli - Malvasia Nera

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 17,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Malvasia Nera
Regio / streek Puglia
Land Italië
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Volle, rode kleur. De verleidelijk geur geeft uiteenlopende aroma's van rode en zwarte bessen, chocolade, drop, laurier met een omsluitende fijne frisheid. In de uitbundige maar soepele smaak met fluwelige tanninen, presenteert zich een scala aan roodfruit en kruiderijen. Een wijn die de warmte van de Zuid Italiaanse zon meegeeft..
Over dit product

Het wijnhuis

De Masseria ofwel 'Heerboerderijen', vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (van ca. 911 - 1134). Historisch gezien waren de Masseria de plaatsen die mensen verenigden en ook hun bezittingen verdedigden. Later werden het buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli werd gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk door de Italiaanse econoom 'Marquis Antonio di Viti de Marco'. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf. Met hun meer dan 40 jaar gerenommeerde wijnbouwervaring brengen ze onder het ASKOS (Grieks voor karaf) project bijna verloren gegane, authentieke, regionale druivensoorten terug op het internationale wijntoneel. Dit uit respect, daar de Grieken de wijnbouw naar Zuid Italië brachten.

Het gebied

Puglia, Salento - In het zuiden van Italië, in de 'hak van de laars', ligt de regio Puglia. Het telt 25 eigen DOC's en is de wijnschuur van Italië: van alle Italiaanse regio's produceert het de meeste wijn. Primitivo en Negroamaro zijn twee van de druiven die het er erg goed doen. Salento is de onderste helft van de regio Puglia. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen de wijnen uit het noorden en uit het zuiden van dit gebied. Waar het noorden meer een heuvellandschap heeft en overeenkomsten toont met de wijnbouw van Centraal-Italië, is het zuidelijke landschap bijna compleet vlak.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen